Make your day different

Logo Cover

Uskoro palimo prvu adventsku svijeću! Pronašli smo 25 originalnih (i stajliš!) ideja za izradu adventskog vijenca kod kuće

Možda se božićni blagdani još uvijek čine daleko, no sitno brojimo do trenutka kada će miris kuhanog vina i cimeta preuzeti gradske ulice. Police i izloži omiljenih trgovina već su preuzele blagdansko ruho, a već idući vikend palimo i prvu adventsku svijeću i službeno započinjemo odbrojavanje do Božica. Svako kućanstvo uskoro će postati bogatije za raskošne dekoracije, stoga je pravo vrijeme da počnete planirati kakav će vijenac krasiti omiljeni kutak vašeg doma ove godine. Kako bismo vam to olakšali, u nastavku smo izdvojili 25 inspirativne i originalne ideje s Instagrama koje nije teško kopirati… 

Najljepši dio godine sve je bliže i već nas preuzima blagdanski duh. Već idući vikend započinjemo s odbrojavanje do mnogima omiljenog blagdana, a kao sjajna uvertira za to je osmišljavanje i dekoracija adventskog vijenca.

Iako smo nekako navikli sve u vezi blagdana obavljati u posljednji čas, za dobro realizirane ideje potrebno je ipak nešto ranije započeti s planiranjem. Ukrašavanje adventskog vjenčića jedna je od takvih ideja!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

 

Objavu dijeli Zara Home Official (@zarahome)

Danas se adventski vijenac slaže od zelenih grančica te je ukrašen s četiri svijeće, no nekada davno on je bio izrađen od drvenog kotača. Prvi adventski vijenac postavljen je u hamburškom domu za napuštenu djecu 1838. godine, a za njega je zaslužan evangelički pastor i odgojitelj Johann Hinrich Wichern.

On je na drveni kotač od dva metra postavio četiri velike svijeće za svaku nedjelju u došašću, kao i 19 malih za svaki dan u tjednu. Petnaest godina kasnije, štićenici doma Trošna kuća počeli su drveni kolut upotpunjavati zimzelenim grančicama, a kasnije su slagali adventski vijenac kakav danas znamo.

Kako bismo vas inspirirali i pomogli vam pronaći najbolje rješenje koje će ses lakoćom uklopiti u vaš blagdanski stol, izdvojili smo 25 stajliš i malo drugačija adventska vijenca s Instagrama koja nije teško kopirati:

@depot_online
@depot_online
@__festivity__
@voneinem
@floristikwerkstatt.hladovsky
@depot_online
@depot_online

 

@prettylovelythings.shop
@das7.zimme
@tigerfawn
@sweet.lily1177
@tthese_beautiful_thingss
@planterior_berlin
@pretty.lovely.things.shop

 

@chezsophie.de
@a_k_flowers
@missguidashian_official
@missguidashian_official
@mayolis_home_decor
@veniecodsestier
@missguidashian_official
@missguidashian_official
@mako.hr
@plantebudapest
@brizame_design

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci