Make your day different

Logo Cover

Uskoro palimo prvu adventsku svijeću! Pronašli smo 15 inspirativnih (i malo drugačijih!) ideja za izradu vijenca koje možete napraviti i sami

Sitno brojimo do trenutka kada će miris kuhanog vina i cimeta preuzeti gradske ulice. Police i izlozi omiljenih trgovina već su preuzele blagdansko ruho, a već ovog vikenda palimo i prvu adventsku svijeću i službeno započinjemo odbrojavanje do Božica. Svako kućanstvo uskoro će postati bogatije za raskošne dekoracije, stoga je pravo vrijeme da počnete planirati kakav će vijenac krasiti omiljeni kutak vašeg doma ove godine. Kako bismo vam to olakšali, u nastavku smo izdvojili 15 inspirativnih ideja s Instagrama koje nije teško kopirati, a vaš dom će pretvoriti u pravu blagdansku oazu…

Najljepši dio godine sve je bliže i već nas preuzima blagdanski duh. Već ovog vikenda započinjemo s odbrojavanje do mnogima omiljenog blagdana, a kao sjajna uvertira za to je osmišljavanje i dekoracija adventskog vijenca.

Najljepši blagdanski ukras nesumnjivo je adekvatan vjenčić koji obuzima svaki dom divnom blagdanskom čarolijom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DEPOT (@depot_online)

Danas se adventski vijenac slaže od zelenih grančica te je ukrašen s četiri svijeće, no nekada davno on je bio izrađen od drvenog kotača. Prvi adventski vijenac postavljen je u hamburškom domu za napuštenu djecu 1838. godine, a za njega je zaslužan evangelički pastor i odgojitelj Johann Hinrich Wichern.

On je na drveni kotač od dva metra postavio četiri velike svijeće za svaku nedjelju u došašću, kao i 19 malih za svaki dan u tjednu. Petnaest godina kasnije, štićenici doma Trošna kuća počeli su drveni kolut upotpunjavati zimzelenim grančicama, a kasnije su slagali adventski vijenac kakav danas znamo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DEPOT (@depot_online)

Ipak, kada su u pitanju današnji stilovi, naglasak je na eleganciji i jednostavnosti, neutralnim tonovima i prirodnim materijalima. Tražite li sofisticiranu varijantu, to ćete bez puno truda postići uz uske, bijele svijeće, a s dodacima se slobodno možete poigrati.

Kako bismo vas inspirirali i pomogli vam pronaći najbolje rješenje koje će se s lakoćom uklopiti u vaš blagdanski stol, izdvojili smo 15 stajliš i malo drugačijih adventskih vijenaca s Instagrama koja nije teško kopirati:

@maisonpourcinq
@bythun
@lela.design
@melinill
@chezsophie_de
@a_k_flowers
@sweet.lily1177
@prettylovelythings.shop
@plantebudapest
@mako.hr
@littlekinjournal
@hejhome.de
@floristikwerkstatt.hladovsky
@depot_online
@countyroadliving

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci