Make your day different

Logo Cover

Ultimativni vodič kroz 10 najspektakularnijih tura po filmskim setovima

Za sve okorjele ljubitelje filmske umjetnosti, naš Savjetnik za putovanja donosi 10 najboljih tura po filmskim setovima; od Zvjezdanih ratova, raznih mjuzikala, pa sve do megapopularne serije Igra prijestolja. Ture se nalaze nasumično pod rednim brojevima, te ne predstavljaju neki poredak po popularnosti – takvu vrstu rangiranja ostavljamo vašem stručnom sudu…

1. Moje pjesme, moji snovi (1965.)

Tura kreće svaki dan od vrtova Mirabelle u Salzburgu (set Do-re-mi scene), te voditelje vodi u posjet kući Von Trapp i crkvu u Mondsee-u (scena vjenčanja).

 

10 najboljih tura po filmskim setovima
@♣dantendorfer

2. Ratovi zvijezda na tuniški način

Tunis je bio glavna lokacija za snimanje prvog nastavka sage, a pojavljuje se i u kasnijim filmovima. Ova sedmodnevna tura počinje na poznatom otoku Djerba, gdje je Millenium Falcon letjelica poletjela s luke Mos Eisley. Ova lokacija je između ostalog služila i za snimanje doma Obi – Wan Kenobija i stanice Tosche, a također i za snimanje grada Anchorheada. Na kopnu možete šetati ulicama Mos Espa i posjetiti dom Lukea Skywalkera.

10 najboljih tura po filmskim setovima
@zoltanlendvai

3. Rockyjeva Philadelphia

Na turi Stalloneovog boksačkog hita iz 1976. g. možete trčati po čuvenim stepenicama ispred Muzeja umjetnosti, posjetiti talijansku tržnicu i pojesti jedan od čuvenih Pat Philly cheesesteakova. Ako stignete, posjetite i Mighty Mick Gym i Rockyjevu kuću, a također i Rockyjev kip.

10 najboljih tura po filmskim setovima

 

4. Izgubite se u losanđeleškom ‘La-la Landu’

Tura obuhvaća sve bitne lokacije, uključujući onu gdje se održava uvodna scena plesa, Watts tornjeve, promatračnicu Griffith i Chateau Marmont hotel. Postoji i opcija posjete Hermosa plaže, gdje možete vidjeti Lighthouse Caffe.

 

10 najboljih tura po filmskim setovima
@jacker37

5. Epska avantura s Prstenovom družinom po Novom Zelandu

Farma ovaca Alexander u mjestašcu Waikato bila je glavna lokacija za Jacksonovo Međuzemlje, te se na ovom mjestu najbolje možete uživjeti u fantastični u svijet ove filmske sage epskih razmjera. U blizini je i planinski lanac Kaimai, koji je poslužio kao kulisa za Hobbiton, a većina građevina koje su se koristile za snimanje postoje još i danas.

10 najboljih tura po filmskim setovima
@urbischka

6. Seks i grad u jednom od najluđih gradova svijeta

Glavne lokacije ove ture po Velikoj Jabuci (ilitiga New Yorku) uključuju posjet stanu u West Villageu gdje živi Carrie, kao i Meatpacking Districtu gdje živi Samantha. Također, tura uključuje i posjet raznim dućanima uključujući pekaru Magnolia.

 

10 najboljih tura po filmskim setovima
@angie_cakeshop

7. Magičan dan s Harry Potterom u Londonu

Posjetite Charing Cross Road koja je poslužila kao Dijagonalna ulica, a također i ulaz u Ministarstvo magije, te mnoge mostove preko Temze koji se pojavljuju u ‘Redu feniksa’.

10 najboljih tura po filmskim setovima
@andrzejwichrowskipl

8. Posjet Kraljevom Grudobranu, prijestolnici Sedam Kraljevstva

Broj dostupnih tura penje se svake godine, a gotovo sve uključuju epohalne scene koje su snimane u Dubrovniku, gradu bogate arhitekture koji je služio kao glavna lokacija Kraljevog Grudobrana kroz čitav niz sezona. Doživite bitku u zaljevu Blackwater ili poznati Cersein hod sramote kao samo najpoznatije od mnogobrojnih scena koje su ovdje snimane. Osim toga, u Dubrovniku su se snimale i brojne druge scene, uključujući Kuću Neumirućih u gradu Qarthu sa Daenerys Targyraen (kula Minčeta), a čuvene su i lokacije na otoku Lokrumu te u botaničkom vrtu Trsteno.

10 najboljih tura po filmskim setovima
@becccaldy

9. Mamma mia tura po otoku Skopelosu

Ova romantična komedija iz 2008. poznata po Meryl Streep, Pierceu Brosnanu i brojnim hitovima čuvene Abbe snimala se na pitoresknom grčkom otoku. Plaža Kastani, maleni poluotok Glisteri i crkva Agios Ioannis u Kastriu samo su neke od glavnih lokacija snimanja koje možete obići u relativno kratkom vremenu. Naravno, kako je nastavak filma sniman na otoku Visu, našoj publici bit će zanimljivije čuti više o tim turama za koje znamo da neće izostati. Premijera filma „Mamma mia 2“ zakazana je za ljeto ove godine, a dotad se moramo strpjeti.

10 najboljih tura po filmskim setovima

 

10. ‘Lost’ – izgubljeni na čarobnim Havajima

Iako kroz seriju osim čuvenog otoka možete vidjeti još niz lokacija kao što su razni aerodromi te gradovi Seoul i Sydney, većina njih snimana je na otoku Oahuu (Hawaii). Jako puno scena samog otoka snimano je u dolini Ka’a’awa i obali Winward, a kako na Oahuu postoji i dosta orijentalne arhitekture, u Dolini hramova na autocesti Kahekili snimljene su i scene prošnje Jina i Sun, koje obiluju upravo ovakvim tipom građevina, te je tim činom ovaj čaroban otok glumio i daleku Koreju.

 

10 najboljih tura po filmskim setovima
@_oahu_hi

Fotografije: Instagram
Autor: Travel Advisor


Hzzo


Slični članci