Make your day different

Logo Cover

Kako je knjiga ‘U potrazi za Gobi’ ujedinila zaljubljenike prema trčanju, životinjama i toplim ljudskim pričama….

U potrazi za Gobi čudesna je priča Diona Leonarda, prekaljenoga ultramaratonca kojem se na 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju Gobi na putu našao pas lutalica. Autor je sinoć u Zagrebu predstavio knjigu, a sudjelovat će i u dobrotvornoj utrci u subotu, 19.listopada u Maksimiru….

Priča o kujici Gobi otkad je ugledala svjetlo dana ujedinila je zaljubljenike prema trčanju, životinjama i toplim ljudskim pričama. Maleni pustinjski pas dokazao je da nedostatak u veličini i više nego nadoknađuje svojim srcem, prateći u stopu Diona preko gorja Tien Shan, golemih pješčanih dina, kroz zabačena sela i preko crnih pijesaka pustinje Gobi, ne napuštajući ga gotovo 130 kilometara.

 
 
 
 
 
 

 

Ultramaratonac Dion Leonard i kujica Gobi

Dok je Dion svjedočio nevjerojatnoj odlučnosti i srčanosti male životinje, i sâm je doživio duhovnu promjenu. Dotad su za njega utrke značile pobijediti i biti najbolji, sad mu je cilj bio zadržati Gobino prijateljstvo poslije ciljne crte. Počeo je puštati Gobi da prespava s njim u šatoru, dijeleći s njom ono malo hrane koju je imao i prenoseći je preko brojnih rijeka, čak i kad je to značilo zaostati u utrci ili, još gore, možda i ne završiti utrku. Pobjeda može imati više lica, a ponekad je jedno od njih dlakavo i veselo laje.
Premda Dion nije pobijedio u utrci, stekao je nešto mnogo veće – nov pogled na život i novu prijateljicu koju je namjeravao povesti kući čim riješi administrativna pitanja. Međutim, prije nego što ju je uspio odvesti kući, Gobi je nestala u velikome kineskom gradu gdje su je čuvali. Dion ju je uz pomoć stranaca i svestranu podršku preko interneta počeo tražiti i naposljetku se ponovno našao s čudesnom životinjom koja mu je promijenila život i usput i njemu i svijetu pokazala da su čuda moguća.

  Advertisement
  Advertisement
Predstavljanje hrvatskog izdanja U potrazi za Gobi bit će u četvrtak, 17.10. s početkom u 19h u Hoću knjigu Megastoreu

Uistinu čudesnu priču o intimnim iskušenjima autora i jednom susretu koji je mogao biti samo sudbina možete poslušati danas (četvrtak, 17.10.) u 19 sati u Hoću knjigu Megastoreu u Bogovićevoj 7 na predstavljanju hrvatskog izdanja knjige U potrazi za Gobi. A želite li se i sami okušati u prevladavanju izazova koje pred nas postavlja priroda, Dionu i Gobi možete se pridružiti u parku Maksimir ove subote, 19.10. od 10 sati, u dobrotvornoj utrci tijekom koje će se skupljati sredstva za pomoć napuštenim životinjama grada Zagreba.

 

 

 
 

Foto: Promo

Advertisement
Advertisement

Slični članci