Make your day different

Logo Cover

U listopadu čitamo uzbudljivi gotički roman ‘Anatomija: Priča o ljubavi’ koji romantiku obavija velom misterioznosti

‘Anatomija: Priča o ljubavi’ uvrnuto je prekrasan roman. Domaća publika kroz ovaj naslov ima priliku upoznati jednu od najperspektivnijih mladih autorica Danu Schwartz. Roman donosi ljubavnu priču, misterij o razrješavanju ubojstava i primjesu elemenata horora.

Odmah po izlasku, ovaj gotički roman koji romantiku obavija velom misterioznosti, postao je instant bestseler New York Timesa i Indieja.

Osim što je osvojio vrhove lista najprodavanijih romana, ‘Anatomija: Priča o ljubavi’ uvukla se pod kožu i čitateljima Goodreadsa jer su je nominirali za najbolji roman.

roman ‘Anatomija: Priča o ljubavi’

Dana Schwartz televizijska je spisateljica i kreatorica povijesnog podcasta Plemenita krv (Noble Blood), jednog od najslušanijih povijesnih podcasta današnjice.

Kao novinarka i kritičarka, Schwartz je pisala za Entertainment Weekly, Marie Claire, Glamour, GQ, Cosmopolitan, Vanity Fair i druge časopise. Osim ovog beletrističnog naslova, napisala je i knjige ‘And We’re Off’, ‘Choose Your Own Disaster’ i ‘The White Man’s Guide to White Male Writers of the Western Canon’.

Dana Schwartz

‘Anatomija je čaroban roman, u isto vrijeme potresan i nježan, čija će vas radnja tako spretno uvući u svoju narativnu slagalicu. Uz preciznu karakterizaciju likova i besprijekornu radnju, ova priča anatomski secira srž ljudskog srca’, – Booklist

RADNJA:

Hazel Sinnett dama je iz škotskog visokog društva čiji je životni put iscrtan još od rođenja. No ona ga želi promijeniti i postati kirurginjom. Štoviše, želi pronaći lijek za rimsku groznicu koja je prije nekoliko godina harala Edinburghom, za sobom ostavljajući na desetke tisuća žrtava, i koja se, kako se čini, iznova vratila.

Jack Currer siromašan je mladić koji noći provodi radeći kao kradljivac tijela, a dane kao pomoćnik u kazalištu. Njegov je jedini cilj preživjeti u gradu u kojem je suviše lako umrijeti.

@the.fashionistas.lifestyle

No kada se njih dvoje slučajno susretnu ispred Kraljevskog anatomskog društva u Edinburghu, a Hazel nedugo zatim biva izbačena s predavanja iz anatomije zato što je žena, njihovo će ih poznanstvo odvesti u neočekivanom smjeru. Hazel se prethodno nagodila s priznatim dr. Beechamom da će se pokušati samostalno pripremiti za liječnički ispit, a za to su joj potrebna tijela na kojima može vježbati – kao i netko tko ih iskapa.

Ipak, na edinburškim se grobljima zbivaju neobične stvari: pojavljuju se misteriozne prilike, kradljivci tijela nestaju, a rimska se groznica nadvija nad gradom poput tamna oblaka. Stoga Hazel i Jack moraju otkriti kakve se to tajne kriju zakopane u neoznačenim grobovima, a samim time i u srcu Kraljevskog anatomskog društva.

Foto: Instagram/promo

Slični članci