Make your day different

Logo Cover

U knjižare su stigla 2 priručnika sa dragocjenim (praktičnim!) savjetima koje bi svaki roditelj trebao imati na svojim policama

U svijetu stalnih promjena i kontinuiranih izazova odgoja, roditeljstvo postaje jedna od najvažnijih, ali i najzahtjevnijih uloga u životu. Kao pomoć roditeljima na tom putu, stižu dva izvanredna priručnika: Montessori za svaku obitelj i Što misli moj tinejdžer?. Ovi inspirativni vodiči nude putokaze kroz ključne faze razvoja djece, pružajući stručne uvide i praktične savjete za izgradnju skladnog i poticajnog okruženja u kojemu će vaša djeca rasti i učiti.

Montessori za svaku obitelj nudi praktične smjernice temeljene na poznatom Montessori pristupu obiteljima da stvore poticajno okruženje za cjelovit razvoj svoje djece. Autori priručnika Tim Seldin i Lorna McGrath nude dragocjene savjete kako objedovati, igrati se, učiti i komunicirati s djecom, čineći svaki trenutak u obitelji čarobnim.

Riječ je o praktičnom priručniku za život, ljubav i poučavanje. Montessori odgoj dostupan je svima. Ovaj moderan priručnik donosi ključna načela Montessori pristupa, čineći ga trenutačno primjenjivim u svakoj obitelji. Gledano kroz prizmu Montessori pedagogije, svaki dio obiteljskog života prilika je za smislen odnos s djecom – zajednički obroci, odlazak u vrtić i školu, igra, izlasci, pisanje zadaće i vrijeme za počinak. S pomoću praktičnih savjeta iz stvarnoga života, doznajte kako prirodno i lako stvoriti poticajnu sredinu za cjelovit razvoj djece različite dobi. Također ćete naučiti kako potaknuti razvoj pozitivne komunikacije i uživati u poticajnom obiteljskom okruženju. S pomoću ovoga priručnika svakodnevno stvorite čarobne trenutke u svojoj obitelji.

‘Ovo je knjiga kojoj ćete se uvijek iznova vraćati’,  dr. sc. Paul Epstein, Designs of Lifelong Learning

Drugi priručnik Što misli moj tinejdžer? autorica Tanith Carey i Dr. Angharad Rudkin donosi suvremenu perspektivu u izazovu odgoja adolescenata. Temeljen na najnovijim znanstvenim spoznajama, ovaj priručnik pruža praktične strategije za roditelje suočene s turbulentnim adolescentnim razdobljem, nudeći im alate za uspješnu navigaciju kroz sukobe, digitalni svijet, vršnjački pritisak i druge izazove odrastanja.

Riječ je o praktičnoj dječjoj psihologiji za suvremene roditelje. Primjenjivo je za djecu od 13. do 18. godine. Dok se mozak adolescenata preoblikuje, tijelom jurcaju hormoni, a potreba za neovisnošću jača, sukobi u obitelji sve su češći, čineći odgoj sve težim. Uz ovu knjigu pomoć je nadohvat ruke. Ovaj iznimno praktičan priručnik o izazovima odgoja tinejdžera u današnjem društvu utemeljen je na najnovijim znanstvenim spoznajama o razvoju mozga i ponašanju u adolescenciji, nudeći roditeljima učinkovite, trenutačne i dugoročne načine postupanja koji će im olakšati odgoj. S više od stotinu svakodnevnih životnih situacija roditeljima se daju izravni savjeti kako prikladno reagirati u emocionalno nabijenim situacijama – od lupanja vratima do zamki digitalnog svijeta, vršnjačkog pritiska, ispitnog stresa i spolnih odnosa. Saznajte kako možete stvoriti poticajno ozračje i otvorenu komunikaciju da pomognete svojim tinejdžerima uspješno svladati sve izazove odrastanja.

Tanith Carey i Dr. Angharad Rudkin autorice su i Priručnika iz praktične dječje psihologije Što misli moje dijete? objavljenog u izdanju naklade Znanje 2022.

Foto: promo


Slični članci