Make your day different

Logo Cover

U bestseleru ‘Labirint čempresa’ autorica Fiona Valpy donosi nezaboravnu ratnu priču smještenu na bajkovitim brežuljcima Toskane

U bestseleru ‘Labirint čempresa’ autorica Fiona Valpy donosi nezaboravnu ratnu priču smještenu na bajkovitim brežuljcima Toskane.

Zahvaljujući očaravajućem okruženju, suosjećajnim likovima i mnoštvu povijesnih detalja, ovaj će roman oduševiti ljubitelje priča smještenih u prošlost. ‘Labirint čempresa’ je topla priča o požrtvovnosti, tajnama i odvažnosti u jeku Drugog svjetskog rata.

Fiona Valpy uspješna je britanska spisateljica koja je u svojoj karijeri napisala dvanaest romana, a najveći uspjeh postigla je romanom ‘Dar prošlosti’. Ovom dirljivom pričom oduševila se kritika, ali i publika, zahvaljujući kojoj se roman našao na listama najprodavanijih naslova Washington Posta, Wall Street Journala i Amazona.

Fiona Valpy

Djela su joj prevedena na više od dvadeset svjetskih jezika, a na hrvatski jezik roman ‘Labirint čempresa’ prevela je Aleksandra Barlović.

Sedam je godina živjela u Francuskoj, kad se ondje 2007. godine preselila iz Ujedinjenog Kraljevstva. Ona i njezina obitelj obnovili su staru kuću u vinogradarskom kraju pokraj Bordeauxa. Sva su ta nadahnuća, zajedno s ljubavlju prema tom mjestu, ljudima i njihovoj povijesti, našla put u knjige što ih je napisala.

RADNJA:

Toskana, 1943. Škotkinja Beatrice zaglavila je u ratom razorenoj Italiji, a njezin san o idiličnom poslu u inozemstvu nepovratno je uništen. Dobivši utočište u Villi delle Colombe, ona se skriva u Francescinom i Edoardovom prekrasnom vrtu u čijem srcu se nalazi složeni labirint čempresa.

No Beatrice nije jedina koja je ovdje potražila utočište. Francesca je u sigurnost kuće primila djecu, ali i druge izbjeglice, a kako se rat sve više približava imanju, stanovnici su prisiljeni vidjeti ‒ i činiti ‒ nezamislive stvari…

roman Labirint čempresa

Tess u Villu delle Colombe stiže iscrpljena od bolnog gubitka supruga. Beatrice, sada skrbnica na imanju, vodi je do utjehe njegovih vrtova, gdje Tess polako počinje zacjeljivati.

Ali sve nade u mir razbija dolazak Marca, novog vlasnika imanja koji ne želi ništa više nego predati ga graditeljima.

@leanneansar

Uznemirena, Beatrice shvaća da ako želi spasiti vilu konačno mora otkriti bolnu prošlost tog predivnog mjesta.

Foto: Instagram/promo

Slični članci