Kuhao je za čileanskog glumca Pedra Pascala, barbadošku glazbenicu Rihannu toliko je oduševio da šeta u majici s njegovim likom iznad koje je ispisan i njegov nadimak – ‘Salt Bae’, dobiven zbog specifičnog načina na koji soli meso, oduševio je holivudske glumce Leonarda DiCaprija i Antonia Banderasa, a među brojim slavnim uglednicima nalaze se i dva popularna Hrvata, Luka Modrić, nogometna zvijezda Real Madrida, i Slaven Bilić, manager londonskog nogometnog kluba West Ham-a.
Njegov zaštitnih znak su sunčane naočale od kojih se ne odvaja ni u kuhinji, u slobodno vrijeme trenira boks, sluša klasičnu glazbu, kreće se graciozno, gotovo u plesnom ritmu. Njegovo ime je Nuser Gocke, a svojim jedinstvenim načinom kuhanja je u vrlo kratkom vremenu poharao društvene mreže i stekao titulu internet senzacije. Osim odličnim kuharskim umijećem, svijet je zadivio i zanimljivim stylingom. Kosa zalizana u rep, tamne crne naočale i crno-bijela odjevna kombinacija, postali su zaštitni znakovi nove, gastronomske senzacije. Žene diljem svijeta, poludjele su za njegovim mističnim izgledom, koji neodoljivo podsjeća na onaj koji je u mlađim danima njegovao francuski dizajner Yves Saint Laurent.
Njegov Instagram profil prati preko četiri milijuna ljudi, koje gotovo svakodnevno oduševljava novim objavama u kojima otkriva svoja gastronomska umijeća. Elegantnim pokretima, gotovo plesnim, i jedinstvenim izgledom osvojio je i brojne celebritye, poput holivudskih glumaca Leonarda Di Capria i Antonia Banderasa, Tommya Hilfingera, nogometne zvijezde Luke Modrića i brojnih drugih. Danas se može pohvaliti vojskom svojih obožavatelja, ali put do njegovog uspjeha nije bilo nimalo lak.
U prošlom stoljeću dobrog se kuhara moglo prepoznati po bijeloj kuti, punašnoj građi i velikoj kuharskoj kapi na glavi. Danas su se stvari značajno promijenile. Predvodnici svjetskih kulinarskih trendova imaju jedan zadatak: trebaju biti drugačiji od dosad viđenog. Nuser Gocke upravo je to, drugačiji. On spaja do sada nespojivo: kuhanje, klasičnu glazbu i jedinstvene pokrete. Njegov životni put je odredilo teško djetinjstvo.
‘Od 13. godine radim u mesnici jer otac rudar i majka kućanica nisu imali novaca. Gladovali smo dok nisam skupio novac i otišao u školu’, rekao je. Upravo tu se rodila njegova ljubav prema pripremanju odrezaka. Školovao se u SAD-u i Argentini gdje je usavršio posebnu tehniku pripremanja mesnih jela.
U Turskoj je poznat od 2010. kada je otvorio svoj prvi restoran Nuser-et Stakehuse. Danas posjeduje restorane diljem Turske i u Dubaiju. U intervju za jedan turski magazin opisao je svoje osjećaje kada je otvorio prvi restoran: ‘Svake večeri kada bi odlazio iz restorana, molio sam se i osjećao zahvalnost. I danas sam zahvalan’, izjavio je tada.
Svojim marljivim radom, dobrom idejom i upornošću, dokazao je kako je put do uspjeha protkan trnjem, ali da se svaka upornost isplati. Unatoč činjenici da za njim luduju žene i muškarci diljem svijeta, Gocke je sretno oženjen, otac čak osmero djece. A njegova ljubavnica je bila i ostala – kuhinja.
Autor: Maja Lena Lopatny
Fotografije: Instagram