Make your day different

Logo Cover

Top 9 soundtrackova u TV serijama

Obično pojam soundtracka vežemo uz filmove koje gledamo na velikom platnu, no novo “zlatno doba” televizije je dovelo do toga da su TV serije prestigle filmsku industriju po kvaliteti. Logično je da je i muzički dio TV produkcije započeo eru umjetnika koji biraju najbolje pjesme ili skladaju originalnu muziku koja gledatelja drži zatočenog u atmosferi.

U nastavku Vam donosimo izbor nekh od najboljih recentnih TV soundtrackova koji su nas oduševili:

1. Fargo

Napravljena po uzoru na kultni film kojeg je pratio i isto toliko impresivan soundrack, serija Fargo je imala težak zadatak da dostigne visoko postavljenu ljestvicu. Ako slušate pozorno primjetiti ćete ne samo da su riječi pjesama pogodile trenutno ozračje u sceni, već i glazba prati zlokobne tonove ove ledene krvave priče.

2. Crazy Ex Girlfriend

Moderna serija ukombinirana sa elementima mjuzikla i posuta s prstohvatom humora je nakon kultne serije Glee napokon dostojno preuzela tron. Duhovite i pametno napisane pjesme lude bivše cure su dodatno zasjale u izvedbi sjajne glavne glumice Rachel Bloom.

3. Mozart in the Jungle

Kontroverzna knjiga o njujorškoj filharmoniji u kojoj se svijet ozbiljne glazbe otkrio kao leglo seksa, droge i potpuno ludih likova je poslužila kao inspiracija za odličnu seriju Mozart in the Jungle. Gledajući dogodovštine profesionalnih muzičara ćete se zaljubiti u najbolja djela klasične glazbe od velikana Wagnera, Beethovena,Verdija itd.

4. Westworld

Westworld je kltna priča o zabavnom parku s androidima gdje je sve dopušteno. Osim impresivnog originalnog dijela soundtracka, on vrvi i mehaničkim obradama poznatih pjesama Rolling Stonesa i Soundgardena koje na trenutke pokazuju djeliće duše. Baš kao i serija, ova muzika nas navodi na pitanje: što osjećaju androidi kad čuju lijepu pjesmu?

5. Stranger Things

Originalna muzika za seriju Stranger Things evocira najbolje od perioda u kojem se ovaj horor sci fi odvija. Kič i napadnost ovog soundtracka uzimaju najbolje od toga što su osamdesete imale za ponuditi i od toga je napravio nešto potpuno unikatno.

6. Breaking Bad

Jedna od najpopularnijih serija 21. stoljeća je sigurno Breaking Bad koji uspješno spaja pjesme i liriku countrya koji oslikava mjesto radnje i tvrdi hip-hop koji drži krim stranu ove napete priče, uz naravno neke od vječnih klasika pop i rock glazbe.

7. Girls

Ovu hipstersku seriju s HBO-a ili mrzite ili volite, no jedno je sigurno, ona je u potpunosti preslikala muzički izričaj milenijske generacije koristeći sve od Rihanne pa do Kendricka Lamara.

8. Master of None

Prema riječima autora i tvorca serije Aziza Ansarija, on je učio o muzici od Woodya Allena. Ansari kaže da je muzika ono što održava film na životu pet, deset, dvadeset godina nakon što izađe. Taj pristup ga je doveo do traženja specifičnog Paradise Garage zvuka koji korsti neponovljive R&B hitove, talijanske kancone koje ne izlaze iz uha i glazbom koja diše zajedno s mjestom radnje, velikim New Yorkom.

9. Hannibal

Serija koja prikazuje metodičnog i uglađenog kanibala Hannibala je upogonila poznata djela klasične glazbe s time da je naglasak stavila na ona djela s izraženim perkusivnim elementima kako bi dobila na dramatičnosti.

Fotgrafije: press

Slični članci