Make your day different

Logo Cover

Top 6 potpuno besplatnih atrakcija u Veneciji

Čini se da se u Veneciji naplaćuje ulaz u sve atrakcije, no nije tome tako. Donosimo vam kratki popis beskrajno lijepih mjesta koja koje možete posjetiti potpuno besplatno.

Većina onih koji posjete Serenissimu na jedan dan vjerojatno neće stići doći do ovih ljepota. No, za one druge koji žele dublje uroniti u jedinstvenu intimu ovog grada podalje od turista ovo je pravi izbor.

1. Francuski kulturni centar je smješten u blještavom interijeru nekadašnjeg kasina Venier. Nalazi se pored Ponte dei Bareteri uz istoimeni kanal. Prostor je primjer uređenja iz doba osamnaestog stoljeća dok je u Veneciji živio i kockao se Kazanova.

@italian_places

2. Santa Maria della Salute je grandiozna crkva koja dominira ulazom u Canal Grande. Omiljena je među domaćim življem, ako ih još ima. Sagrađena je 1681. da označi da je Serenissima preživjela kugu. U crkvi se nalaze slike Ticijana i Tintoretta.

@italian_places

 

3. Otok San Giorgio Maggiore – Jedan od najljepših pogleda na središte Venecije i Duždevu palaču je baš s ovog otoka koji se nalazi na suprotnoj strani od trga Svetog Marka. Posjet istoimenoj crkvi je besplatan. Lift na zvonik nije, no ulaznica je jeftinija, a pogled je boji nego s Campanille di S.Marco.

 

@italian_places

4. Židovski Ghetto – sama riječ geto dolazi iz Venecije. Prvi židovski geto datira iz 1516.godine. Tisuće židova je bilo prisiljeno premjestiti se u ovaj dio grada. Postoji ovi i stari geto. Uske katnice, niskih stropova su građene tako da bi primile veliki broj stanovnika. U kvartu su dvije sinagoge koje još rade.

 

@patmacdonaldphotography

 

5. Muzej glazbe – Pored renesansne Scuola Grande di San Rocco se nalazi zanimljiv i besplatan Museo della Musica. Dobra kolekcija instrumenata i izložba violina te sve o životu Antonia Vivaldija je „must see“ a sve ljubitelje glazbe.

 

@patrina_mc

 

6. Svaka četvrt ima svoj Campo. Tako domaći zovu trg ili pjacu. U četvrti Castello je jedan od najvećih. Campo Santa Maria Formosa je izuzetan primjer arhitekture. Trg je okružen velebnim palačama.

@italian_places

Autor: Vlado Šestan, www.travel-advisor.eu
Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci