Make your day different

Logo Cover

Tko je žena koja ruši premise o modi, starenju i ljepoti?

Jedno do cjenjenijih imena svjetske modne i beauty scene svakako je ono Linde Rodin, danas 68 – godišnje poslovne žene i vlasnice kozmetičke linije Rodin Olio Lusso

Osim što nitko ne bi pogodio njezinu dob,  ova modna ikona svojim eklektičnim stilom i originalnošću ne prestaje inspirirati žene diljem svijeta. Prepoznatljiva po ženstvenoj modnoj estetici, dugoj sijedoj kosi i crvenom ružu, Linda ruši sve premise o tome kako bi starost trebala izgledati.

Ova veteranka modne industrije svoju karijeru  je započela kao profesionalni model, a najveći dio svog radnog vijeka provela je u časopisu Harper’s Bazaar gdje je kreirala izgled ikona poput  Madonne i Gisele Bündchen. Bila je stilistica talijanskog Voguea, modnih kampanja Victoria’s Secreta, a danas beauty svijet osvaja svojim ‘Rodin’ uljima i kozmetičkim preparatima.

 

Osim po istančanoj modnoj estetici, Linda je poznata po svom nepokolebljivom odnosu prema starenju. ‘Ne mogu reći da volim svoje bore, ali nikad ne bih napravila facelifting’ – istaknula je u nedavnom intervjuu za ugledni američki portal Huffington Post, te otkrila kako svoj mladolik izgled duguje raznolikoj prehrani i kvalitetnom snu.

 

Da mladost nikako nije sinonim za ljepotu, svakako svjedoči i svjetska karijera naše uspiješne ‘plus age’ manekenke Zvončice Vučković, koje je 70-ih godina palila i žarila francuskom, talijanskom, a potom i američkom modnom scenom. Također prepoznatljiva po svojoj sijedoj kosi i autentičnom damskom chicu , ova 58- godišnjakinja nastavlja nizati suradnje s vodećim dizajnerskim imenima. Gotovo suluda kreativnost koja pršti iz ove dame nepresušna je inspiriracija svakom zagriženom ljubitelju modne i beauty scene.

Iako je počela sijediti još u svojim tridesetima, nije podlegla pritisku okoline pa tako svoju kosu nikada nije bojala.  Danas je pak, upravo zahvaljujući njoj, sijeda kosa postala novi beauty trend koji je zaludio svijet. Svoju vitku liniju i dobro zdravlje održava Mediteranskom kuhinjom i čestim šetnjama New Yorkom, a pozitivna energija i mladenački duh koji pršti iz ove žene, još jednom su dokaz svima nama, da su godine ništa više nego samo broj…

Fotografije: Linda Rodin Instagram, press


Hzzo


Slični članci