Make your day different

Logo Cover

Talijanska glumačka diva Gina Lollobrigida preminula u 96. godini života! Glumila je uz najveće holivudske face i smatrana je seks simbolom

Legendarna talijanska glumica Gina Lollobrigida, koja se proslavila pedesetih godina prošlog stoljeća i postala seks simbol, preminula je u 96. godini života. Tužnu vijest potvrdila je talijanska novinska agencija ANSA, istaknuvši da je talijanska glumačka diva već neko vrijeme bila hospitalizirana nakon što je u rujnu prošle godine pala i slomila bedrenu kost, zbog čega je i operirana.

Gina Lollobrigida, jedna od najvećih talijanskih glumica, umrla je u dobi od 95 godina, piše talijanska novinska agencija ANSA.

Legendarna glumica svojedobno je smatrana jednom od najljepših žena svijeta, a pedesetih godina slovila je za seks simbol. Nakon što se povukla iz filmske industrije, postala je fotografkinja i kiparica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fotogramas (@fotogramas_es)

Tijekom 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća Gina Lollobrigida bila je jedna od najpoželjnijih glumica.

U svojoj karijeri snimila je niz europskih i američkih filmova, glumeći uz neke od najvećih holivudskih glumaca tog doba poput Franka Sinatre, Errola Flynna, Rocka Hudsona, Seana Conneryja i Humphreyja Bogarta, koji je jednom prilikom izjavio da čak i Marilyn Monroe pokraj nje izgleda kao Shirley Temple, jedna od najpopularnijih dječjih filmskih zvijezdi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @vintage_movieshistory

Slovila je za jedno od najvećih imena talijanske kinematografije, a svojedobno su je smatrali jednom od najljepših žena svijeta i seks simbolom zahvaljujući ženstvenim oblinama, pravilnim crtama lica i punim usnama.

Rođena 4. srpnja 1927. u skromnoj obitelji u seocetu Subiaco, u planinskoj regiji Abruzzo u središnjoj Italiji.  S tri godine pobijedila je na natjecanju ljepote među djecom u Italiji, a u dobi od 13 godina počela je studirati izvedbene umjetnosti na Akademiji Santa Cecilia u Rimu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 7 Infiernos (@kleopoth)

Slični članci