Make your day different

Logo Cover

Tajna mladolikog izgleda krije se u rukama! Ovih 5 trikova jamče nadlanice bez bora, isprobala ih je i Madonna

Kada je riječ o prikrivanju bora i ostalih tragova starenja, većina nas se uglavnom fokusira na lice. Iako svi težimo licu bez bora i ujednačenom tenu bez mrlja koje će vizualno ostaviti dojam mladolikog izgleda, postoje još neki dijelovi tijela koji mogu odati godine i ponekad nas učiniti još starijima. Čak su i slavne dame poput Madonne pretrpjele izdaju godina zbog neadekvatne njege ruku…

Mladolikost se ne bi smjela odnositi samo na lice. Osim lica, vrata i dekoltea, godine se mogu isčitati iz ruku, šaka i nadlanica. Ovi dijelovi tijela često mogu biti u raskoraku s licem. Kad lice govori 35, a šake 55, nešto ipak ne štima, no postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći u instantnom pomlađivanju ruku.

U nastavku donosimo 5 trikova koji će osigurati nadlanice bez bora, a isprobala ih je i 63 – godišnja kraljica popa.

@madonna_popqueen

Trend pomlađivanja ruku popularizirao se nakon što se Madonna počela pojavljivati u javnosti noseći rukavice ispod kojih su se nazirale šake na kojima su se ocrtavale žile. Nakon nekoliko tretmana, 63 – godišnja kraljica popa pojavila se bez rukavica i prošetala glatke i mladolike ruke.

@flaming.goose

Najpopularniji tretmani pomlađivanja ruku uključuju ugradnju hijaluronskih filera koji potiču proizvodnju kolagena, a samim time utječu na elasticitet kože koji se povećava već nakon nekoliko tretmana. Mezoterapija metoda je kojom se sitnim iglicama u kožu ubrizgavaju aminokiseline, vitamini i hijaluron koji, kao i fileri, potiču sintezu bjelančevine kolagen čime se postiže mladenačka koža.

@flaming.goose

Osim tretmana, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti  sami, a kojima ćete spriječiti nastanak neželjenih staračkih pjega i uništavanje površinskog dijela kože.

Hladan vjetar i suhi zrak tijekom zimskih mjeseci nikako ne igraju u korist kože naših ruku koje izlaganjem na niskim temperaturama mogu poprimiti oštećenja, a ponekad čak i prokrvariti što ubrzava proces starenja. Kako bi se to spriječilo, nošenje rukavica je smatra se obaveznim kada vladaju zimski uvjeti.

@flaming.goose

Baš poput hladnoće i vjetra, pretjerano izlaganje sunčevim zrakama može rezultirati pojavom pjega na koži  nadlanica. Zbog toga se preporuča korištenje kreme sa zaštitnim faktorom tijekom cijele godine. SPF spriječit će prodor UV zraka koje mogu ugroziti zdravlje kože.

Isto tako, vruća voda na kožu šake može djelovati vrlo uznemirujuće i uzrokovati plikove, crvenilo i svrbež. Umjesto toga, vodite računa da je voda dobne temperature i nakon pranja obavezno nanesite kremu za ruke.

@flaming.goose

Kao što vodimo računa o koži lica, naše ruke zaslužuju jednaku količinu pažnje. Dobra je stvar što se isti proizvodi mogu koristiti i za lice i za ruke, stoga svojim rukama priuštite umirujući tretman barem jedanput tjedno. Slobodno nanesite masku za lice na dlanove i opustite se uz relaksirajuću masažu.

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram


Slični članci