Make your day different

Logo Cover

Tajna besprijekornog looka krije se ispod same odjeće! Modni stručnjaci otkrivaju tri osnovna načina kako svaki stajling dovesti do savršenstva

Dobri temelji preduvjet su za izgradnju svakog uspjeha pa tako i onog stilskog. Balansiranje između praćenja modnih trendova i kreiranja vlastitog stila nije mačji kašalj, no prave osnove za dobar stil kriju se u – donjem rublju. Bez obzira na to kakvim teksturama i uzorcima pribjegavate u odabiru odjevnih komada, ova tri savjeta stručnjaka pomoći će vam da svaki outfit dovedete do savršenstva…

Bez obzira na to kakav modni stil furate, odabir donjeg rublja je komponenta koja će presuditi u cjelokupnom izgledu i učiniti ga besprijekornim. Ipak, kupovina grudnjaka, steznika i gaćica nije nimalo laka i ponekad zna biti frustrirajuća.

Općepoznata je činjenica da veliki broj žena nosi neodgovarajuću veličinu i model donjeg rublja, što dovodi do ugrožavanja stajlinga, jer upada u oči promatrača i stvara osjećaj neugode pri nošenju.

@monique_delapierre

Srećom, stilisti donjeg rublja i modni stručnjaci odlučili su podijeliti tri najvažnije smjernice koje će vam pomoći da svaku odjevnu kombinaciju učinite idealnom i postignete look kakav ste oduvijek priželjkivali.

1. Investirajte u donje rublje bez šavova

 

Odabir donjeg rublja ima značajnu ulogu u tome kako će vam stajati ono što nosite iznad. Ono može poboljšati ili ugroziti svaki, posebice nešto jednostavniji outfit.

Iz tog razloga stilist Mickey Freeman za InStyle sugerira da temeljito pročešljate dostupno tržište i stvorite presjek brendova, krojeva i oblika donjeg rublja koji nude ono što odgovara vašim stilskim i tjelesnim potrebama.

@monique_delapierre

Pri konačnom odabiru vodite se načelima udobnosti i skladu s vanjskim komadima odjeće koju najčešće nosite. Stilistica Haylee Ahumada dodaje da nikad ne zaboravite na osobne preferencije – ne zazirite od sexy donjeg rublja ako vas privlači, ali birajte prilike u kojima ćete ga nositi.

@untitledinspiration

Usto, često stigmatizirane tange ustvari čine najbolji odabir pri nošenju tajica, skinny traperica, pa čak i haljina. U slučaju da vam takav stil donjeg rublja ne odgovara, potražite donje rublje bez istaknutih šavova. Pritom se osvrnite na važnost materijala – pamuk i mikrofibra čine najbolji odabir uz svilu.

Ne postoji gora stilska pogreška od nošenja premalog donjeg rublja s naglašenim šavovima, jer nimalo ne laskaju figuri. Zato je važno osvijestiti građu svog tijela i oblik donjeg rublja te onda odabrati veličinu koja vam najbolje pristaje, čak i ako se razlikuje od one koju inače nosite.

@lifestylecatcher

2. Posvetite se potrazi za idealnim grudnjakom

Kupovina grudnjaka zna biti dramatična jer, osim što se treba posvetiti traganju za udobnošću i samim izgledom, oni moraju pružati odgovarajuću potporu.

Ako često nosite šire majice, bluze ili dolčevite, stilist Micky Freeman napominje da su tradicionalni grudnjaci u tom slučaju najbolji odabir.

Brojni brendovi danas dolaze do revolucionarnih tehnika u kreiranju grudnjaka te koriste moderne tehnologije, poput 3D printanja, kako bi svakoj ženi pružili optimalan proizvod.

@lifestylecatcher

S druge strane, stilistica donjeg rublja Monica Harrington za The Fashion Globe otkrila je da se najveća greška pri kupnji grudnjaka krije u odabiru preširoke pasice.

Educirajte se o veličinama grudnjaka, jer je broj košarice u ovom slučaju manje važan. 80 posto potpore dolazi od odabira prave širine grudnjaka.

@sororitevintage

Ako ste skloni nošenju transparentnih komada i onih koji otkrivaju malo više kože, poput topića ili slip haljina, bralette modeli nepogrješivo su rješenje.

U slučaju da su vam tradicionalni grudnjaci s podstavljenim košaricama i žicom dosadili, aktualna ponuda vrvi od laganih, nepodstavljenih grudnjaka koji itekako mogu biti senzualni ako ih kombinirate s neprozirnim majicama ili pletivom.

@lifestylecatcher

3. Otklonite predrasude prema komadima za oblikovanje figure

Zahvaljujući serijama, poput Bridgertona, korzeti ponovno imaju svojih modnih pet minuta slave. Pritom se brojni brendovi osvrću ka kreiranju rublja koje ide u korak s body-positivity trendom, no najvažnije je da i dalje birate odgovarajuću veličinu.

Mit koji tvrdi da je kod odjeće za oblikovanje poželjno birati broj manje, jer ćete tako izgledati mršavije, daleko je od istine. Stilisti Freeman i Ahmada slažu se oko činjenice da nošenje prave veličine  korzeta ili steznika može dovesti kombinaciju do savršenstva.

@thestreetland

Takve odjeće ne trebate se sramiti, već ponosno isticati figuru koju ona naglašava i proljepšava. Osim što pruža potporu na nevidljiv način, pridonosi vašem samopouzdanju pa su izvrstan odabir za formalnije prilike.

Svilene ili pletene uske haljine također su se vratile na modni radar, stoga ih nemojte držati u ormaru čekajući da se rezultati vježbanja napokon pokažu. Stvorite ih sami uz malu pomoć donjeg rublja za oblikovanje!

@thestreetland

Pripremila: Silvija Valjin / Foto: Instagram

Slični članci