Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Svi su ludi za japanskom metodom zamatanja darova koja izgleda stajliš i ne stvara otpad, a treba vam samo jedna marama i dvije minute vremena

Vidjeti lijepo i brižno zamotan poklon svakoga će razveseliti, no ukrasni papiri, celofani, mašnice, šljokice i ostale dekoracije stvaraju veliku količinu otpada. Iako lijepo izgledaju pod borom, one sekunde kada se darovi otvore, svi ti ukrasi najčešće postaju bespotrebni zbog čega završavaju u smeću. Ovih blagdana zamatanju poklona pristupile kroz low-waste politiku i isprobajte – furoshiki. Riječ je o japanskoj tehnici zamatanja koja izgleda vrlo efektno, a za svaki dar bit će vam potreban samo jedan rubac. U nastavku donosimo video tutorial i inspirativnu galeriju s Instagrama punu ideja koje nije teško kopirati…

Japanci su jednostavno takvi – majstori su raznih vještina koje nas zapadnjake često ostave bez daha. Jedna od njih je i furoshiki, tradicionalna japanska metoda zamatanja poklona tkaninom.

Za ovom tehnikom zamatanja darova poludio je cijeli svijet, a posebna je po tome što je sasvim ekološki prihvatljiva i ne zahtijeva puno vremena, truda i dekoracija koje će kasnije završiti u smeću.

@woodlark

Za najekonomičniji i najslađi omot vam je potrebna samo jedna marama ili tkanina kvadratnog oblika, a efekt je još bolji ako rubac ima strane različitih boja.

Furoshiki metoda je toliko jednostavna da će uspjeti čak i neznalicama. Usto je i ekološki prihvatljiva, jer će osoba koju ste darovali maramu zasigurno iskoristiti i nakon blagdana, dok bi papir i ljepljiva traka postali otpad.

 
@thedancingdot_

Kada umotate poklon u komad tkanine, možete se poigrati s mnoštvom detalja koji će ga učiniti posve originalnim i stajliš, poput sušenih naranča, perja, svijeća, borovih grančica i cimeta u štapićima.

Ako vam se svidjela ova metoda te je i sami želite isprobati, pogledajte jednoipolminutni VIDEO tutorial koji objašnjava svaki korak:

Kako bismo vas dodatno inspirirali da pustite mašti na volju i svakom poklonu podarite unikatno ruho, odabrali smo neke od najljepših ideja s Instagrama koje nije teško kopirati:

@freudschaft.de
@wandering_wild_home
@nina_chicago
@houseandco.be
@houseandco.be
@chezariettefr
@anywhereforher
@animalsensible
@bubblyemmua
@lasecondevie_officiel
@lasecondevie_officiel
@kadoonyc
@dynastygeorge
@westcoastkitchengarden
@behindtheblooms
@houseandco.be
@linumoe_copenhagen

Foto: Instagram / Video: YouTube

Slični članci