Make your day different

Logo Cover

Svečano otvoren 68. Pulski filmski festival! Zrinka Cvitešić proslavila 42. rođendan, Tarik Filipović ‘doskočicama’ izazivao salve smijeha, a jedna je dama ukrala sve poglede….

Ovog je vikenda u Pulskoj Areni, filmom Murina, redateljice Antonete Alamat Kusijanović, svečano otvoren 68. Pulski filmski festival. Domaća glumica Zrinka Cvitešić jedna je od članica ocjenjivačkog suda Filmskog festivala u Puli, kojim presjeda poljski scenarist i redatelj Pawel Pawlikowski. Na crvenom tepihu pojavila se u odijelu, sličnom stajlingu kakav je već pokazivala ranijih godina, a jedna od najuspješnijih domaćih glumica imala je i dodatni razlog za slavlje, proslavu 42. rođendana.

Ekipa filma Murina poklonila se publici koja je u dahu pogledala umjetničko ostvarenje, koje iako je tek krenulo na svjetsku festivalsku turneju, već postaje međunarodno valoriziran.

 
 
Mirko Pivcević, Zrinka Cvitešić, Danilo Šerbedžija

 

Pawel Pawlikowski sa suprugom Malgosiom Belom

Filmu Murina bilo je to ujedno i prvo prikazivanje nakon svjetske premijere na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je dobio nagradu Camera d’Or kao najbolji debitantski film, što je ujedno i jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u povijesti.

  Advertisement
  Advertisement
Naklon filmske ekipe – Murine

Ceremoniju otvorenja vodio je iskusni glumac i voditelj, Tarik Filipović, a program su obogatili i sjajni mladi duo Mia Negovetić i Edi Abazi koji su izveli svoju autorsku pjesmu Ljubav nema kraj uz klavirsku pratnju Matka Basare.

 
Mia Negovetić, Tarik Filipović i Jelena Vitasović

Kao posljednju točku, uoči premijere filma Murina, plesači baletnog ansambla HNK Ivana Plemenitog Zajca izveli su ulomak iz baleta Posvećenje proljeća, u koreografiji Maše Kolar.

Čast otvoriti ovogodišnje izdanje festivala pripala je g. Zdravku Zimi, izaslaniku predsjednika Republike Hrvatske, pod čijim se visokim pokroviteljstvom održava i ovogodišnje izdanje Festivala.

Zima je tom prilikom rekao da je Pula prepoznata, a to će ostati i ubuduće – kao jedinstveno mjesto hodočašća brojnih filmskih djelatnika.

Publici se tijekom svečanosti otvorenja obratio i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrice kulture i medija, Krešimir Partl te kao svojevrsni domaćin, gradonačelnik Pule, g. Filip Zoričić.

Rene Bitorajac sa suprugom Anom

 

Na programu je bila i svjetska premijera filma Branka Schmidta A bili smo vam dobri te je tom prilikom u kinu Valli održana press konferencija, kojoj su nazočili redatelj  Branko Schmidt, scenaristica Sandra Antolić, glumci Rene Bitorajac i Slaven Knezović, direktor fotografije Dario Hacek i montažer Hrvoje Mršić.

Branko Schmidt je samu činjenicu da je film snimljen, a s obzirom na pandemijske uvjete, pripisao izvrsnoj ekipi koja je na filmu radila.

Robert Tomic Zuber i Silvia Jonjić

Istaknuo je kako ovaj film jest o braniteljima, ali se može postaviti u bilo koje okruženje, domaće ili međunarodno, kritika je sustava koji favorizira podobne, a ne izvrsne i primjenjiv je univerzalno.

Vjeruje da film očekuje festivalski život, iako je rano za predviđanja u nesigurnim vremenima.

Lana Barić

Glumica Lana Barić modno je oduševila u dugoj pripijenoj bijeloj haljini bez jednog rukava, a svečanosti je nazočila i glumica Nataša Janjić Medančić koja je stigla u pratnji supruga Nenada Medančića, pazinskog ortopeda.

Natasa Janjić Medančić sa suprugom Nenadom

 

Mia Negovetić

 

Gracija Filipović
Diana Vidušin i Jelena Vitasović

 

Robert Tomic Zuber i Silvia Jonjić

 

Foto: promo

 

Slični članci