Make your day different

Logo Cover

Sve o godišnjem druženju na konferenciji Mame&klinci, a evo i koje sve ‘poznate’ mame dolaze…

Svibanj je mjesec mama. Osim što se slavi Međunarodni dan majki, 26. svibnja u Muzeju Mimara od 9 do 17 sati mame imaju i svoju konferenciju. Drugi puta za redom pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović održava se konferencija Mame&klinci koja za cilj ima okupiti mame i podariti im znanje, informacije, alate koji će im pomoći ali i inspirirati, te potaknuti da uvijek traže više i bolje.

Ovogodišnja top tema je vršnjačko nasilje i kako ga spriječiti. Danas su djeca sve više izložena nasilju, ali i postaju nasilna, zato je odgoj empatične djece najbolji odgovor. Kako odgojiti empatično dijete govorit će mnogi stručnjaci među kojima je i prof. sc. dr. Vesna Bilić koja se već godinama bavi ovim problemom, Swea Jelić Tuščić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, te Anamarija Vujić iz udruge Hrabri telefon uz spisateljicu Rosie Kugli.

Na konferenciji mame čaka čak 5 panela zanimljivih tema na kojima, uz stručne osobe sudjeluju i mnoge poznate mame kao što su Ana i Snježana Rucner koje će govoriti o tome kako su spojile majčinstvo i karijeru, dvije Lane, Lana Klingor Mihić i Lana Pavić koje će inspirirati mame pričom zašto je super imati troje djece. Posebno zanimljivi panel je onaj mladih dama (11 godina) Gite i Lare Borne koje će objasniti što bi bilo da su one mame.

Kroz predavanja i radionice mame će otkriti kako se nositi s ispadima bijesa i kako koristiti dječji jezik (Iva Brčić), što je pametna prehrana (Hrvojka Becker), zašto mame treba imati pravo na sebe (Nadja Skazlić),  kao i o tome kako djeca koriste naše slabosti (Maja Vučić).

Za inspirativne priče zadužene su najpoznatija slovenska mama blogerica Eva Lozina kao i Marin Dadić iz projekta Aktivna Hrvatska, a dolazi i gošća iznenađenja.

‘Konferencija ‘Mame&klinci’ zamišljena je baš poput slasne torte, red znanja, red informacija, red inspirativnih priča, red zabave, dobre hrane, druženja, a kao šlag i bogata nagradna igra. Želja nam je da ovo postane tradicionalno okupljanje mama ne sama u Zagrebu već kroz naš projekt ‘Gradovi prijatelji mama’ i u drugim gradovima Hrvatske,’ rekla je mr. sc. Danijela Gašparović predsjednica udruge Mame i klinci, tate i ljubimci.

Foto: Press

 Hzzo

Slični članci