Make your day different

Logo Cover

Suzy Josipović Redžepagić krenula sa serijom zanimljivih kulinarskih radionica, a evo kako se i vi možete uključiti…

Suzy Josipović Redžepagić već je godinama sinonim za najukusnije recepte i kuhanje kod kuće. Naime, autorica je najprodavanije domaće kuharice ‘Mama zna!’ s 500 slanih recepata te nekoliko manjih kuharica, a uskoro izlazi i njena dugo očekivana ‘Mama zna!’ u slatkoj varijanti.

Ova mama tri kćeri i baka dvoje unuka, nakon izdavanja svojih kuharica, nastavila je s gastro izazovima i konačno započela sa serijom svojih cooking classova.

Organizatorica mnogobrojnih gastro događanja poput Food Film Festivala, Gastro Music Festa, Beats&Bitesa i Šibenik Springa, već godinama svakodnevno prenosi svoja kulinarska iskustva i znanja mnogobrojnim pratiteljima njezinih društvenih mreža te brojnim prijateljicama i mlađim naraštajima, koji kuhaju upravo po njezinim receptima.

Suzy je poznata po kuhanju klasičnih, tradicionalnih, obiteljskih jela i po jednostavnosti procesa kuhanja i upravo je to jedan od razloga zašto ljudi obožavaju njene recepte.

Sada konačno svi zainteresirani za kuhanje sa Suzy mogu upisati jednu od radionica na neku od nekoliko zanimljivih tema i savladati kuhanje juha, čušpajza, tjestenina, rižota, bureka i još mnogo toga.

 

Suzy Cooking classovi održavati će se srijedom u popodnevnim/večernjim satima, a teme su Mala jela, Bella Italia, Po zagrebački sa žlicom, Rice&more&more i Srce Sarajeva. Prvi dio radionica sastoji se od predavanja na temu, zatim zajedničkog kuhanja te za kraj – večere s uparenim vinima.

Prva kulinarska radionica u nizu održala se Kotanyi Gourmet kuhinji, a sa Suzy su kuhale njene prijateljice i poznanice iz javnog života koje ili kuhaju po  njenim receptima ili upravo kreću u avanturu kuhanja.

Lejla Filipović, Vanja Horvat, Arija Rizvić, Jelena Glišić i Viktorija Rađa zauzele su kuhinju i pokazale se kao odlične pomoćnice i super kuharice. Uz puno smijeha, veselja i dobre pozitivne energije vrijeme je projurilo, a puno sjajnih jela poput tatarskog bifteka, humusa, salate s toplim kozicama, pilećih rolica sa šunkom, sirom i medvjeđim lukom, šparogama i mladim špinatom, koljenice s krumpirima i povrćem i najbolje – još vruće souffle torte sa sladoledom od vanilije oduševilo je nepca svih koji su prisustvovali ovoj radionici. Jela su djevojke na kraju sljubile s nagrađivanim roseom, sauvignonom i frankovkom vinarije Martin Albus iz Orahovice.

Tema ove radionice bila je ‘Dinner@Home’, kako za 2-3 sata pripremiti večeru za goste od predjela do glavnog jela.

‘Sve je stvar dobre organizacije. Sve se može, sve se stigne. Samo kad znamo kojim redom i kako. Ovaj put, prvo smo stavili glavno jelo peći u pećnicu, a za to vrijeme pripremale nekoliko predjela i desert, zatim sjele za stol i uživale. Naime, najvažnije je kad ti dođu voljeni gosti kući, sjediti s njima za stolom i uživati, a ne provesti cijelo vrijeme u kuhinji. Uvijek sam za varijantu pećnice te miksera, blendera i to Kitchen Aida te svih kuhinjskih pomagala, zdravog one-pot kuhanja u Zepterovim loncima i tavama… jer mi žene imamo jako puno posla i oko kuće i na poslu i vrijeme provedeno u kuhinji mora biti što kraće, a efikasno, naravno, uvijek uz dozu ljubavi za svoje najbliže, ali i kuhanje’, objasnila nam je Suzy.

Suzy Cooking class idealan je za sve ljubitelje fine spize, bilo za one koji su početnici, za one koji žele znati više ili pak za nekoliko prijateljica koje se žele zanimljivo večernje druženje uz dobru klopu, zabavu i čašu vina.  Za radionice se možete prijaviti putem obrasca na društvenim mrežama Suzy Josipović ili direktno putem obrasca.

Foto: Mario Kučera/promo





Slični članci