Uskrs je nezamisliv bez tradicionalnih jela, no katkad valja unijeti i dozu svježine u već poznati jelovnik. Ako ste u potrazi za brzinskim zalogajčićima koji će se svidjeti i malima i velikima, a ne zahtijevaju puno truda ni troška, ‘tulipani’ od cherry rajčica i sira s mladim lukom savršeno su rješenje…
Šunka u kruhu, francuska salata i punjena jaja samo su neka od tradicionalnih uskrsnih jela koja će se zasigurno naći i na vašem blagdanskom stolu, no ne moraju biti jedina.
![](https://coverstyle.hr/wp-content/uploads/2023/04/Snapinsta.app_339505564_182246510859569_1078577857285572693_n_1080-820x1024.jpg)
Želite li oduševiti svoje ukućane i goste te im poslužiti jednostavno jelo koje osvaja i izgledom i okusom, imamo savršeno rješenje. Riječ je o punjenim cherry rajčicama sa sirom i mladim lukom koje neodoljivo podsjećaju na tulipane. Recept donosimo u nastavku.
RECEPT
Sastojci:
12 cherry rajčica
200 g fete
2 žlice grčkog jogurta
vezica mladog luka
listići svježeg bosiljka
svježi timijan i peršin (po želji)
papar
![](https://coverstyle.hr/wp-content/uploads/2023/04/Snapinsta.app_339988678_187335857397275_2560609863739564381_n_1080-820x1024.jpg)
Postupak:
Operite cherry rajčice. Zarežite nožićem tako da napravite križiće kao na fotografiji (skoro do dna, ali pazite da se ne raspolove). Izmrvite feta sir u posudi, dodajte mu grčki jogurt i papar pa sjedinite štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu.
Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu i pažljivo napunite rajčice. Operite mladi luk pa ga poslažite na veći ravni tanjur vodeći se priloženom fotografijom. Na njega dodajte punjene rajčice i ukrasite listićima bosiljka. Po želji, dodajte sitno nasjeckani timijan i peršin.
Foto: Instagram