Make your day different

Logo Cover

StyleZagreb dobio je svoju prvu modnu kolekciju – SistersJo

Iza modne linije SisterJo stoje dvije sestre Ana i Slavica Josipović, prekrasne mlade žene koje je nemoguće ne primjetiti na zagrebačkim ulicama dok fotoaparatima bilježe modne trenutke za vodeći hrvatski modni portal StyleZagreb, koji obje autorski potpisuju. Moda je, može se reći, njihova opsesija. Slavica je godinama sjedila na tronu hrvatskog Cosmopolitana, Ana je bila modna urednica časopisa Grazia pa je njihova prva modna kolekcija prirodni nastavak dugogodišnjih i uspješnih modnih karijera. Modeli, koje autorski predstavljaju oduševili su nas na prvu, kao i njihov izlet u manekenske vode. Od nas imaju ‘big lajk’.

‘Kad ne fotkamo zagrebački street style onda dizajniramo odjeću. Ovako ukratko bismo vam mogli opisati naš posao, ali i s ponosom predstaviti novi projekt – modnu liniju SistersJo koju Ana i ja skupa dizajniramo i izrađujemo, a posvetile smo je svim stylish ženama koje svakodnevno susrećemo na ulicama Zagreba.

Jesmo li planirale modnu liniju…

Gledano iz perspektive da Ana žali što nije uspjela biti stjuardesa ni na 5 minuta u životu, a niti ja nisam ostvarila dječju želju da postanem detektivka, planovi nam se nisu ostvarili.

No u životu su nam se poklopile zanimljive situacije zbog kojih smo obje nakon prvih profesija, modne dizajnerice i znanstvenice iz biokemije i biotehnologije, stigle u novinarstvo i to većinom modno.

Već prije diplome ja sam počela raditi u Cosmu gdje sam isprobala sve uloge od asistentice do glavne urednice, a Ana je nakon znanstvenog i prije novinarskog života imala i mali izlet u minijaturni koncept store u kojem su se našle neke otkačene cipele i prva kolekcija dizajnera Borisa Pavlina koju nitko nije želio kupiti. Jedino što se prodavalo su suknje asimetričnih krojeva koje smo skupa navečer izrađivale. Ubrzo je Ana postala prva urednica mode u hrvatskom izdanju Grazije i ideja o dizajnu naše modne linije je ostala u povijesti.

Lansiranjem našeg portala StyleZagreb.com na kojem pratimo domaću modnu scenu zaključile smo da je došao pravi trenutak da zagrebačku street style modu pretočimo u modni brend. Zagreb ima svoj specifičan stil, možda nije etabliran kao ugledni svjetski gradovi ali je snažan, i lokalno zanimljiviji od Pariza, Londona, New Yorka…

Uz trendove koje pratimo došlo je vrijeme ponovno predstaviti stil koji smo formirale kroz sve ove godine i pokrenuti modnu liniju inspiriranu domaćom uličnom modom.

Jesmo li planirale SistersJo…

Nismo. Ime brenda WEAR Style Zagreb (”Nosi Style Zagreb”) učinio nam se kao dobra poruka. Dizajnirali smo etikete i poslale narudžbu u jednu zagrebačku tkaonicu, a kod nas se sve uvijek mora čekati da bude gotovo, pa zvati i moliti da požure, no tu je draž ovog lokaliteta.

Sva sreća da mi nismo zvale i požurivale, a dok smo čekale da StyleZagreb dobije svojih 5 minuta u tkaonici jednu večer otišle smo na predavanje dvoje fotografa koje iznimno volimo i pratimo. U Galeriji Lauba predavanje su držali ugledni ratni reporter Zoran Marinović i jedna od najboljih domaćih modnih fotografa, Mare Milin. Već na vratima Laube sreli smo Mare koja nam je veselo dobacila “Pa gdje ste sisters Džo!”.

Ana me značajno pogledala i rekla “Zovi tkaonicu, reci neka ne rade Wear Style Zagreb etikete. Mijenjamo ime.”

Tako da znaš, Mare, kumovala si slučajno imenu, a svi vi, ako vam se sviđa, od danas možete nositi SistersJo 🙂’

Predstavljamo prvu mid-summer kolekciju SistersJo koju sačinjava nekoliko haljina, topića i suknji, a uz sve poslove koje smo neplanirano radile odlučile smo za ovu premijeru uskočiti i u manekensku ulogu:

 

 

ROZA HALJINA

Haljine Pink Coquette & Pink Classy – izrađene od finog lana roza boje s laganim dodatkom terakote. Slične po osnovnom kroju, ali imaju drugačiji dizajn volana na ramenima. Ana nosi kraći model do koljena “Pink Coquette” s polukružnim volan rukavima, a Slavica klasični off shoulder model midi dužine, ”Pink Classy”.

 

PLAVA HALJINA

Travel dress & Madison dress – prugaste košulja-haljine od pamučnog platna s bogatim volanom. Ana nosi ”Travel dress”, kraći model s tankim remenom kojemu smo dali više mogućnosti nošenja, a Slavica ”Madison dress”, dužu haljinu s džepovima i širokim remenom koja će sjajno odraditi uredske zadatke i formalnije prilike.

 

 

GINGHAM SUKNJE

Gingham Twist i Silhouette skirt – osim što je jedna plava, a druga crna razlikuju se po kroju. Ana nosi uži pencil kroj ”Silhouette skirt” od crnog gingham pamuka koji ima raskošno raspoređene nabore i volane. Slavica nosi plavu varijantu ”Gingham Twist” zvonolikog kroja s naborom na desnoj strani te kosim volanom u stražnjem dijelu.

 

PRUGICE I VOLANI

Mini Coquette i Midi Coquette – dvije haljine s prugastim bretelama i šarmantnim polukružnim volanima na rukavima. Na Ani je pamučna s roza-bijelim prugicama, a Slavica nosi model od ugodne pamuk-lan kombinacije materijala s bijelim i prugicama boje peperminta.

Info o cijenama i veličinama

Veličine su standradne, a cijene s uključenom dostavom su:

Suknje 350 kn

Mini Coquette haljina 490 kn

Midi Coquette haljina 590 kn

Travel haljina 590 kn

Medison haljina 650 kn

Pink Coquette i Pink Classy haljina 650 kn

Fotografije: Pavao Bužančić za Style Zagreb

Dizajn SistersJo možete pratiti i putem Instagrama »

A sve upite možete poslati na mail putem formulara na stranici StyleZagreb , Facebook poruke  ili Instagram poruke.

Fotografije: StyleZagreb


Hzzo


Slični članci