Make your day different

Logo Cover

Stručnjaci otkrivaju što (i kada!) trebate jesti ako želite čvrstu i oblikovanu stražnjicu o kakvoj sanjaju mnoge žene

Malo koja žena ne sanja o čvrstoj, podignutoj i oblikovanoj stražnjici, osobito u ljetnim mjesecima kada na red dođe skidanje u kupaći kostim. Iako se mnogima čini kako je riječ o teškom zadatku koji zahtjeva puno odricanja, istina je zapravo sasvim suprotna. Naime, naporna tjelovježba nije jedini način za dobivanje savršene stražnjice. Prema riječima stručnjaka, pravilna prehrana je prvi korak na putu do tog cilja, naravno, u kombinaciji s određenim (jednostavnim!) vježbama…

Težite li savršeno oblikovanoj i zaobljenoj stražnjici, važno je obratiti posebnu pažnju na hranu koju unosite u organizam, piše Cosmopolitan.

 
 
 
 
 
 

Na iznenađenje mnogih, stručnjaci kažu da je nemoguće istovremeno raditi na zatezanju i oblikovanju stražnjice i ravnanju trbuha upravo zbog različitog režima prehrane kojima se morate okrenuti kako biste postigli ova dva cilja, objašnjava Albert Matheny, nutricionist te vlasnik Soho Strength Laba u New Yorku.

@flaming.goose

Dok je za savršenu guzu potrebno konzumirati više hrane, na putu do trbušnih mišića iz snova treba jesti znatno manje.

  Advertisement
  Advertisement

Bilo bi suludo pokušavati to ostvariti samo pomoću hrane, stoga nutricionist i osobni trener Christopher Tuttle savjetuje da se za početak usredotočite na izgradnju mišića.

 
@flaming.goose

‘Ako želite ojačati mišiće stražnjice, morate nešto podići’, kaže Christopher, referirajući se na vježbe s utezima.

 
 

Nutricionist Albert Matheny kaže da, ako svoju fitness rutinu obogatite vježbama kao što su čučnjevi, mrtvo dizanje ili iskorak, vašem tijelu trebat će više proteina. Prema njegovim riječima, trebali biste težiti unosu jednog grama proteina na svakih pola kilograma tjelesne težine.

@flaming.goose

Također, Matheny savjetuje da pokušate pojesti malo proteina i ugljikohidrata u roku od 30 minuta nakon vježbanja.

Advertisement
Advertisement

‘Tada vaše tijelo može bolje apsorbirati proteine ​​i energiju iz ugljikohidrata i upotrijebiti ih za obnavljanje vaših mišića’, naglašava nutricionist.

@flaming.goose

Ako još uvijek niste jako gladni nakon vježbanja, počastite se nečim laganim poput sira i krekera, jabuke i maslaca od kikirikija, voća i jogurta ili bilo kakve druge kombinacije proteina i ugljikohidrata.

Osim toga, neće biti na odmet pokušate li smanjiti unos šećera jer je to jedan od ugljikohidrata koji ljudi prekomjerno konzumiraju. Šećer je najveći neprijatelj praznom želucu jer vas neće zasititi, već će vaš učiniti još gladnijima.

Foto: Instagram

Slični članci