Make your day different

Logo Cover

Što je Halloween bez filmova strave? Donosimo 7 filmskih (horor!) naslova za sve ljubitelje adrenalina i napetosti koji lede krv u žilama

Pripreme za najstrašniju noć u godini – Halloween, u punom su jeku! Ljubitelji hororaca gledaju ih u svim prilikama, ali svaki pravi filmofil bar jednom na godinu pogleda dobar horor. A ima li boljeg razdoblja u godinu za gledati horor filmove od Noći vještica, odnosno Halloweena?

Filmska horor lista na omiljenim streaming platformama bogatija je nego ikad, a ulazak u sablasnu sezonu najbolji je uz filmski naslov koji ledi krv u žilama!

1) Old People 

Zastrašujući horor triler djelo je njemačko-rumunjskog redatelja Andyja Fetschera, najnoviji je dodatak podžanru horora za starije osobe u kojem se umirovljenici pretvaraju u krvožedne zombije i teroriziraju grad kako bi se osvetili mladim ljudima jer ih loše tretiraju. Film prikazuje starije osobe  u njihovim monstruoznim verzijama, a zatim i u ubilačkom pohodu koji zapravo prikazuje kolektivni strah od starenja i koji želi istaknuti upozorenje o važnosti brige za starije osobe.

 

 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli christopher egan (@tales_from_the_chris)

2) Mr. Harrigan’s Phone 

Poprilično bizarna priča prati život Craiga, dječaka koji živi u malom gradu, a koji se najednom sprijatelji sa starijim, povučenim milijarderom – g. Harriganom. Atipični prijateljski dvojac ubrzo razvija svoj odnos, uglavnom putem knjiga i preko iPhonea, a kada starac umre, dječak shvati da ga nikada nije napustio, već može s njim komunicirati – iz groba!

3) Choose or Die

Kad srednjoškolka Kaya otkrije staru računalnu igricu iz 80-ih koja dolazi s novčanom nagradom od 100.000 dolara, njezina znatiželja i obiteljska potreba za novcem natjeraju ju da je isproba. No, ono što je očekuje je pravi horor i pokušaj preživljavanja.

@2022decine

4) Hellhole

Poljski horor film redatelja Bartosza M. Kowalskog, koji koristi nadnaravne elemente i koncept čistog zla kako bi potaknuo strah. Konstantno eksperimentiranje sa žanrom rezultiralo je smanjenjem tipičnih horor filmova za koje smo nekada znali. 1957.  godine u Donjoj Šleziji svećenik je pobjegao s bebom i pokušao je ubiti u crkvi. Svećenik je nazvao bebu ‘sjeme zla’ (hellhole), a bebi je ostao ožiljak na lijevoj strani prsa koji označava povratak zla.

@2022decine

5) Texas Chainsaw Massacre

Deveti dio franšize, Netflixova verzija Teksaškog masakra motornom pilom odvija se 50 godina nakon Leatherfaceovog ubojitog pohoda 1973. godine. Prema najavi, nova verzija ovog poznatog klasika je upravo ono što bi očekivali od slashera – krv, strah i zebnja u izobilju.

6) Nobody Sleeps in the Woods Tonight

Priča prati skupinu tinejdžera, koji dolaze u kamp ‘Adrenalin’ na odvikavanje od ovisnosti od interneta. Klincima se oduzimaju njihovi tableti i mobilni telefoni, i pod nadzorom vodiča odlaze u šumu gdje će provesti nekoliko dana učeći tradicionalne tehnike snalaženja u prirodi. Ovaj poljski slasher omaž je klasičnom slasheru osamdesetih godina uz mnogo vizualnih efekata i sjajnu kinematografiju.

7) Incantation

‘Incantation’ je na streaming platformu došao početkom kolovoza i odmah je postao jedan od najgledanijih filmova na Netflixu, s više od 15 milijuna sati pregledanih do sada. Tajvanska horor priča ispričana je kroz princip ‘pronađene snimke’, poput slavnog Blair Witch Projecta, a usredotočuje se na majku,  Li Ronan, koja probudi kletvu nakon što je uznemirila jezivo svetište. Ubrzo nakon toga počinje pakao, a Li očajnički pokušava zaštititi svoju kćer od opakog prokletstva.

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram / YouTube

Slični članci