Make your day different

Logo Cover

Što ćemo čitati u siječanju? Donosimo 6 uzbudljivih naslova koji će obogatiti svačije čitateljsko iskustvo i obilježiti početak nove godine

Ulaskom u siječanj, otvaraju se vrata novim književnim avanturama u 2024. Naklada Znanje i Vorto Palabra godinu 2024. započinju sa šest novih knjiga – od dječijih do onih za odrasle.

Bez obzira na osobni ukus, raznolikost žanrova donijet će nešto za svakoga, obećavajući uzbudljive priče koje će obogatiti svačije čitateljsko iskustvo i obilježiti početak nove godine.

Naslovi za odrasle

LIJEPA KNJIŽEVNOST

Uplovite u vrtlog vremena s Krivo mjesto, krivo vrijeme – priču o majci Jen koja se budi u prošlosti svaki put kad zaspi, suočena s nemogućom misijom spriječiti strašan zločin svoga sina Todda. U prijevodu Luke Miličevića, ova knjiga privlači čitatelje u svoj izuzetno čitak miks različitih žanrova.

.

Ne samo da iznenađuje genijalnim i maštovitim zapletima, već istovremeno oduzima dah svojom pričom o braku, majčinstvu i obitelji koja se suočava s neočekivanim katastrofama. Knjiga Krivo mjesto, krivo vrijeme autora Gilliana McAllistera dostupna je u knjižarama po cijeni od 17,90 eura.

Zaronite u život i dušu legendarne Marilyn Monroe kroz pero jedne od najcjenjenijih američkih spisateljica današnjice, Joyce Carol Oates. U njezinom uznemirujuće sugestivnom romanu Plavuša otkrit ćete uzbudljivu fikcionalizaciju života Marilyn Monroe.

.

Kroz dijelove koji odgovaraju fazama Monroeina života, Oates dočarava tužne okolnosti odrastanja Norme Jeane Baker, štetu koju joj je nanijela nestabilna majka i odsustvo nepoznatog oca, mučne godine u sirotištu te opis trnovitog puta do slave.

Knjiga ne samo da je nominirana za Nacionalnu književnu nagradu, već je i poslužila kao inspiracija za Netflixov istoimeni kontroverzni hit i dokumentarni film iz 2022. Knjiga Plavuša u prijevodu Martine Pranić dostupna je u knjižarama po cijeni od 22 eura.

LJUBAVNI I EROTSKI ROMAN

Spremni ste za dozu romantičnih peripetija i neodoljivih likova? Ljubavni eksperiment u Americi donosi uzbudljivu priču o problemima Rosie Graham, bivše poslovne žene koja je trenutni posao zamijenila tajanstvenom karijerom spisateljice ljubavnih romana.

.

Kroz niz nespretnih situacija, Rosie će se naći u neočekivanom suživotu s Lucasom, čije neodoljive osobine postaju izvor inspiracije za njezino pisanje, stvarajući priču koja je istovremeno zabavna i emotivna. U prijevodu Ane Silić, knjiga Ljubavni eksperiment u Americi autorice Elene Armas dostupna je u knjižarama po cijeni od 18,90 eura.

Između redaka ljubavni je roman o Rowanu i Zahri u kojemu se poslovni usponi susreću s neočekivanim ljubavnim iskušenjima.

Ova priča u prijevodu Jelene Pelin otkriva da novac nije rješenje za sve, a sudbina dvoje zaljubljenih junaka visi o niti, obećavajući čitateljima iznenađujući rasplet.

.

Kroz vrtlog strasti, tajni i intriga, otkrijte nevjerojatnu dinamiku između poslovnog uspjeha i iskri ljubavi. Knjiga Između redaka autorice Lauren Asher dostupna je u knjižarama po cijeni od 15,90 eura.

TRILER I KRIMINALISTIČKI ROMANI

Nakon Slučaja 6-4, Hideo Yokoyama donosi još jedan provokativan roman otkrivajući svijet novinarstva 1985. kroz oči iskusnog Kazumase Yuukija, dok se bori s izazovima uredske politike i nevjerojatnim događajem koji će zauvijek oblikovati njegov život.

.

Triler Sedamnaest višeslojna je priča koja jednako govori o novinarstvu, tragičnom događaju i čovjeku na raskrižju srednjih godina. Neslućena zrakoplovna nesreća postavlja temelje za Yokoyaminu priču o nezamislivim užasima, ekskluzivama, ujedinjenju novinske redakcije i promjenama koje će oblikovati živote protagonista, posebno iskusnog novinara Kazumasu Yuukija. Knjiga Sedamnaest u prijevodu Mirjane Čanić i Nebojše Buđanovca dostupna je u knjižarama po cijeni od 19,90 eura.

Naslovi za djecu

Priče za lijep san i veseo dan komplet je od 8 ljupkih slikovnica u kutiji s postoljem. Slikovnice su: Mali morski pas superjunak, Mali pingvin se izgubio, Zagrli me, Majmunska posla, Draga, dobra medvjedica, Kako dohvatiti Mjesec, Zvjezdano noćno stablo i Kako je čudesan ovaj svijet.

Slikovnice su napisane u stihovima. Svaka ima 24 stranice i svoj poseban stil ilustracija, jer su ilustratori slikovnica različiti. Neke od slikovnica prikladnije su za uspavljivanje, druge za dnevni predah od igre.

.

No svima je zajednička šarena, vesela i topla atmosfera. Priče za lijep san i veseo dan u prijevodu Marije Perice dostupne su u knjižarama po cijeni od 23,90 eura.

@nurbilenyavuzer

Foto: Instagram/promo

 

 

Slični članci