Make your day different

Logo Cover

Šljokice, metalik uzorak i vibrantne boje obilježili spektakularnu reviju kuće Paco Rabanne posvećenu nedavno preminulom dizajneru i osnivaču brenda

Nakon milanskog Tjedna mode na red je došao pariški, a nakon prestižnih modnih kuća Dior i Saint Laurent, novitete za jesen/zimu 2023. godine predstavila je francuska modna kuća Paco Rabanne. Bila je ovo ujedno i prva revija brenda nakon smrti njezinog osnivača, legendarnog španjolsko-francuskog dizajnera Francisca Rabanedae, poznatijeg pod pseudonimom Paco Rabanne, koji je preminuo 3. veljače u dobi od 88 godina. Kreativni direktor brenda Julien Dossena, priredio je pravi modni spektakl obilježen šljokicama, metalik uzorkom i vibrantnim bojama, a reviju je posvetio nedavno preminulom dizajneru koji je utkao temelje brenda i zauvijek promijenio modna pravila…

U tijeku je pariški Tjedan mode, a treći dan ovog prestižnog događaja obilježila je revija francuske modne kuće Paco Rabanne, čiji je osnivač, dizajner Paco Rabanne, preminuo 3. veljače.

Kreativni direktor brenda Julien Dossena predstavio je kolekciju za jesen 2023. godine, a spektakularnu reviju obilježenu upečatljivim uzorcima posvetio je upravo legendarnom dizajneru, ali i španjolskom slikaru Salvadoru Daliju, čija je umjetnost poslužila kao inspiracija za nastajanje kolekcije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Book Business Art Fashion (@bbafmagazine)

Za potrebe revije, modna pista bila je ukrašena nježnim plišem, a prigušena žuta tapiserija prostoru je podarila pomalo avangardan, retro prizvuk.

Odijela od reflektirajuće aluminijske folije, srebrne i zlatne šljokice, večernje torbice s lancem, ženstvene haljine odvažnih krojeva upotpunjene dominantnim printevima i slike ‘posuđene’ iz nadrealističkih umjetnina Salvadora Dalija dominirali su cijelom kolekcijom.

@fashionisinstantlanguage

Revija je završena s pet arhivskih izdanja kao ‘posveta coutuierovom nasljeđu’, a oni predstavljaju primjer Rabanneovog vizionarskog futurizma i estetike svemirskog doba po kojoj se i proslavio 1960 – ih godina.

Podsjetimo, Paco Rabanne, španjolski modni dizajner preminuo je 3. veljače u 89. godini života. Bio je poznat po svom buntovnom pristupu odjeći, upotrebi metala te srebrnih i zlatnih tonova u svojim kolekcijama, ali i po parfemima koji su do danas ostali jedna od njegovih najprodavanijih kreacija.

Pogledajte GALERIJU:

@fashionisinstantlanguage
@fashionisinstantlanguage
@fashionisinstantlanguage
@fashionisinstantlanguage
@fashionisinstantlanguage
@fashionisinstantlanguage
@fashionisinstantlanguage
@fashionisinstantlanguage
@fashionisinstantlanguage

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci