Make your day different

Logo Cover

Slavni kanadski glumac Donald Sutherland preminuo u 89. godini života! Prije devet godina posjetio je Opatiju, a snimao je i s Goranom Višnjićem

Slavni kanadski glumac Donald Sutherland preminuo je u 89. godini života nakon duge bolesti. Tužnu vijest potvrdio je njegov sin, također glumac Kiefer Sutherland, uz njihovu zajedničku fotografiju na Instagramu. U svojoj bogatoj karijeri dugoj preko 50 godina imao je prilike posjetiti Opatiju, gdje se snimala treća sezona serije ‘Crossing Lines’, a u istoj se pojavio i proslavljeni hrvatski glumac Goran Višnjić…

Legendarni kanadski glumac Donald Sutherland preminuo je u dobi od 88 godina, svega mjesec dana uoči svog 89. rođendana.

Vijest o smrti potvrdio je njegov sin Kiefer Sutherland na društvenim mrežama. Slavni Kanađanin u karijeri koja je trajala više od pet desetljeća ostvario je brojne uloge, među kojima su najznačajnije filmovi ‘Dvanaestorica žigosanih’, ‘M*A*S*H’ i franšiza ‘Igre gladi’.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kiefer Sutherland (@kiefersutherland)

‘Teška srca vam javljam da je moj otac, Donald Sutherland, preminuo. Osobno ga smatram jednim od najvažnijih glumaca u povijesti filma. Nikada ga nije uplašila uloga, bila ona dobra, loša ili ružna. Volio je ono što je radio i radio je ono što je volio, ne možeš tražiti više od toga u životu. Dobro proživljen život’, poručio je njegov sin i glumac Kiefer Sutherland na društvenim mrežama.

Rođen je u Kanadi, 17. srpnja 1935., a karijera mu je trajala preko 50 godina. Neke od najzapaženijih Sutherlandovih uloga uključuju atipične ratnike iz filmova kao ‘Dvanaestorica žigosanih’, ‘M*A*S*H’ i ‘Zlato za odvažne’. U novije vrijeme glumio je u američkoj televizijskoj seriji ‘Dirty Sexy Money’, ali i u franšizi ‘Hunger Games’

U mladosti je radio kao radijski novinar, a istovremeno je diplomirao strojarstvo i dramske umjetnosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SCREEN THRILL| Movies & TV (@screenthrill)

Tijekom svoje bogate karijere snimao je i u Lijepoj Našoj. Naime, 2015. godine posjetio je Opatiju gdje se snimala treća sezona kriminalističke serije ‘Crossing Lines’. Inače, u trećoj sezoni spomenute serije u glavnoj ulozi se pojavio i Goran Višnjić. Serija se snimala na još nekoliko lokacija u Hrvatskoj – u Rijeci, na Kvarneru te na lokacijama u Istri.

Donald Sutherland smatrao se jednim od najboljih glumaca koji nikada nije dobio nominaciju za Oscara ni za jednu svoju ulogu. Ženio se tri puta i imao petero djece, uključujući Kiefera.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Getty Images Archive (@gettyarchive)

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram


Slični članci