Make your day different

Logo Cover

‘Slabi’ ste na dobra vina? Nagrađivana istarska vinarija ima novu etiketu voćnog karaktera, evo gdje je možete među prvima probati

Tijekom više od dva desetljeća postojanja, Meneghetti Wine Hotel & Winery postao je simbolom luksuznog turizma u Hrvatskoj i regiji. Osim jedinstvenog smještaja i svjetski priznate usluge, ovo imanje poznato je i po nagrađivanim vinima. Opusu vrhunskih etiketa sada se pridružila jedna nova i posve neodoljiva – Meneghetti Malvasia Nera…

Smještena u bajkovitim istarskim Balama, stancija Meneghetti svojim gostima nudi priliku da posjete jednu od najekskluzivnijih vinarija te se prepuste kušanju nagrađivanih etiketa uz zalogaje pripremljene od domaćih namirnica.

Na imanju se proizvodi Crna Malvazija, sorta koja pripada širokoj obitelji Malvazija. To je vino s pričom koja započinje još davne 1248. godine i svjedoči o ljudskoj sposobnosti da o sebi progovara ne samo kroz umjetnost, pisanu riječ, spomenike, vjeru i velika otkrića – već i kroz okuse. Ono u sebi nosi vrijeme i prostor, ali i lifestyle.

Meneghetti Malvasia Nera

Riječ je o mediteranskom vinu, ne samo geografijom, već i karakterom. Crna Malvazija Meneghetti dolazi iz prošlosti, ali jasno govori o sadašnjem trenutku. Pažljivo odabrana mjesta poslužila kao njegova prirodna adresa: Stancija Meneghetti u Istri, Restoran Zijavica na Kvarneru, Boban u Zagrebu i Porta Maestra na Hvaru.

‘Sorta Malvasia Nera iznimno je podatna. Iz nje se mogu stvarati vina suha, polusuha, slatka ili likerska, ovisno o odabranoj metodi vinifikacije. Pristupili smo joj kao suhom crnom vinu kako bismo istaknuli njezin mirisni, voćni karakter. U čaši se otvaraju note ruže, borovnice i začina kao i nježna, prozračna punoća okusa’, pojašnjavaju stručnjaci iz Meneghettija.

Meneghetti Malvasia Nera

Malvasia Nera je vino lakoće, pristupačnosti i šarma; vino koje prati stol, ne dominira njime. Sljubljuje se s nizom jela: od istarskog pršuta, preko tjestenina s ribom i rajčicom i škampa na buzaru do pečene ribe i bijelog mesa.

Riječ je o modernom, gotovo ljetnom vinu, kojeg je najbolje piti rashlađenog, prema preporuci na 13-15°C iz elegantne čaše u obliku vitkog jajeta. To je vino Mediterana, a samim time i vino Istre. Dolazi iz dalekog vremena, ali zna kako ispričati sadašnjost.

Meneghetti Malvasia Nera

Inače, izvrsnost Meneghettijevih etiketa odlikovali su najveći svjetski znalci. Val Gambalera iz 2015. godine okićena je laskavom titulom najboljeg vina u Hrvatskoj na prestižnom natjecanju Concours Mondial de Bruxelles održanom 2023. godine.

Kao član prestižnog lanca luksuznih hotela Relais & Châteaux, Meneghetti nudi najbolje od Istre svim svojim gostima. Posjetitelji mogu proživjeti jedinstveno iskustvo u kušaonici tamošnje vinarije.

Meneghetti Malvasia Nera

Meneghetti Malvasia Nera ekskluzivno je dostupna na sljedećim lokacijama:

Istra – Stancija Meneghetti
Kvarner – Restoran Zijavica
Zagreb – Boban
Dalmacija – Vinoteka & Wine bar Porta Maestra na Hvaru

Foto: Meneghetti









Slični članci