Make your day different

Logo Cover

Sirove strasti Nade Rocco

Sigurno ste se našli u situaciji kada biste pojeli ili popili nešto lagano, a želite da to bude zdravo i ukusno. Ne samo da je smoothie najukusnije i najjednostavnije rješenje za taj problem, nego i najzdravije. Oni su sastavni dio zdrave prehrane koji obogaćuje jelovnik i zdrav život, a upravo smo o tome razgovarali s glumicom Nadom Rocco.

– Umjesto „Svako jutro jedno jaje“, moja je parola: „Svako jutro jedan smoothie” – simpatično je rekla Nada. Za ručak njezinu prehranu čine velika salata od voća i povrća, orašastih plodova, algi, klica, a za večeru sirove juhe, sirovi krekeri sa nekom finom pašteticom. No, smoothiji su ti zeleni kašasti sokovi koji su prava riznica zdravlja jer bazu čine zeleni listovi u kombinaciji sa raznim voćem i ostalim sastojcima. Sjetite se škole i priče o klorofilu, on čisti i liječi sve naše organe’ – nadodala je.

Smoothiji su jednostavna hrana za koju vam ne treba puno vremena. U njima možete kombinirati voće, povrće, orašaste plodove, prirodne sirupe, med, razne proteine, razne vrste mlijeka i kakao, a kombinacija ovisi o vašem ukusu i mašti. Najzdraviji zbog svojih svojstva su oni zeleni.

@smoothies._

Ova simpatična glumica se upustila u avanturu sirove hrane nakon predavanja gurua žive hrane, Victorije Boutenko i već godinama njezin život obogaćuje sirova hrana. Svoja iskustva je podijelila u knjizi ‘Moje sirove strasti’.

‘Sirova prehrana ima blagotvorno djelovanje na naše fizičko i psihičko zdravlje. Prva stvar koju sam primijetila konzumirajući sirovu hranu je višak energije i vitalnosti, zatim lakšu i bržu probavu. Ubrzo sam izgubila višak kilograma, imala sam bolju koncentraciju i čišće misli. Počela sam spavati ko beba i to puno kraće nego prije. Izgledala sam mlađe jer antioksidanti iz hrane usporavaju proces starenja. Osjetila sam dublju povezanost sa samom sobom i jače samopouzdanje’ – entuzijastično je kazala glumica.

Mnogi se za zdravu prehranu odluče tek kada im bude narušeno zdravlje. No, ova vrsta prehrane ne zahtijeva puno vremena, sama priprema je motivirajuća, a okus ovisi o kreativnosti i mašti.

‘Mi sami moramo preuzeti kontrolu nad svojim zdravljem jer o tome ovisi kakvog ćemo zdravlja biti u budućnosti. Ako temelj naše prehrane budu sačinjavale hranjive i cjelovite namirnice, biti ćemo zdravi i duhom i tijelom’ – zaključila je Nada.

Za čitatelje Covera Nada je podijelila svoj najdraži recept za smoothie:

SMOOTHIE OD KOPRIVE
1 rukohvat koprive (berite samo vrške mlade koprive) i pazite! Peče za prste, ali ne peče za jezik.
1 šalica šumskog voća
1 banana
1 žličica cimeta
1 šaka badema ( namočenih preko noći u vodi )
1 žlica lanenih sjemenki ( samljevenih u mlincu za kavu )
1 žličica grožđica ( natopljenih u vodi )
1 žlica lanenog ulja
1 – 2 šalice vode ili zamjenskog mlijeka
Sve sastojke stavite u blender i dobro usitnite. MLJAC!

Fotografije: InstagramHzzo

Slični članci