Make your day different

Logo Cover

Šeširi su najpoželjniji ljetni dodatak! Ovi modeli osvojili su domaće (i svjetske!) trendsetterice, a zavirili smo i u ponudu high street trgovina

Uz jednodijelne kupaće kostime, natikače i lepršave haljine, kao najpoželjniji (ljetni!) modni dodatak istaknuo se šešir. Kao vječni simbol elegancije, njegova uloga ljeti značajna je jer nas štiti od udara sunčevih zraka. Ovaj trend prigrlile su domaće i strane trendsetterice poput Severine, Adriane Ćaleta-Car, Antonije Mišure Sandrić, Emily Ratajkowski i Jesice Albe…

Kako bi ljetni outfiti bili posebniji i drugačiji, modni dodatak s kojim nema greške zasigurno je šešir! Kao vječni favorit istaknuo se slamnati šešir koji unosi dašak glamura i funkcionalnosti, no ove sezone dominiraju i drugi modeli poput ribarskog šešira i platneni šeširi visokog oboda.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
@belenhostalet

Šeširi gotovo nikad ne izlaze iz mode, a i ove sezone ubrajaju se na listu ‘must have’ dodatka. Osim što posjeduju estetsku vrijednost, vrlo su praktični.

@camilacoelho

Ovaj modni dodatak najbolji je saveznik u misiji prekrivanja loše frizure, istodobno dajući poseban štih svakoj modnoj kombinaciji, a ljeti je njegova uloga dodatno izražena jer nas štiti od toplinskih udara.

@severina

Splitska glazbenica Severina Vučković već sezonama bira elegantne i ženstvene modele s minimalističkim detaljima koji se sjajno uklapaju u različite stajlinge.

 
@antonijamisurasandric

U svoje ljetne (i chic!) outfite redovito ih uklapa i bivša košarkašica Antonija Mišura Sandrić.

@antonijamisurasandric

Poput splitske pjevačice, slavna Šibenčanka bira slamnate modele koji odišu ženstvenošću i elegancijom i uklapaju se jednako dobro u dnevnim i večernjim varijantama.

@adrianadurdevic
@lidijalesic

Popularni ‘bucket’ modeli koji asociraju na ribarske šešire koji su dominirali muškom modnom scenom prošloga stoljeća osvojili su dubrovačku pravnicu Adrianu Ćaleta-Car i poduzetnicu Izabel Kovačić.

@izakova

Osim domaćih dama, ovaj trend prigrlile su i strane zaljubljenice u modu poput manekenke Emily Ratajkowski i Jessice Albe.

@emrata

Za razliku od zgodne manekenke koja odabire cool verzije pletenih i kukičastih ribarskih šeširića, neokrunjena kraljica ulične mode obožava modele s visokim obodom koji spajaju stari glamur 50 – ih i 60 – ih godina s modernom estetikom.

@jessicaalba

Osim za plažu, šarmantni šeširi uklapaju se u dnevne poslovne kombinacije, a nešto manji modeli u stilu fedora mogu se nositi i u večernjim prilikama.

Ukoliko svoju ljetnu garderobu planirate upotpuniti ovim ženstvenim dodatkom, izdvojili smo 7 modela koji spajaju funkcionalnost i eleganciju, a ‘krasi’ ih i pristupačna cijena:

H&M, 10 €
H&M, 13 €
MANGO, 130 KN
RESERVED, 160 KN
RESERVED, 160 KN
ZARA, 200 KN
ZARA, 200 KN

Za dodatnu inspiracije, pogledajte kakve modele i na koji način šešire nose ‘it’ djevojke s Instagrama:

@vedi_by_iz
@vedi_by_iz
@joanavaz_
@joanavaz_
@collagevintage
@collagevintage
@belenhostalet
@belenhostalet

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram/ Promo

Slični članci