Make your day different

Logo Cover

‘Sedmo nebo’ otvorilo 21. Zagreb Film Festival! Jelena Perčin plijenila elegancijom, Ana Begić u ‘must have’ metalik hlačama, Viktorija Rađa u savršenom kombinezonu

Projekcijom filma Sedmo nebo, dugometražnog prvijenca Jasne Nanut, komedije koja otkriva smiješnu stranu krize srednjih godina, u ponedjeljak je u sjajnom raspoloženju prepunog kina SC otvoreno 21. izdanje Zagreb Film Festivala. Brojne poznate dame stigle su u svojim najboljim izdanjima:  Jelena Perčin plijenila je elegancijom, Ana Begić oduševila je u ‘must have’ metalik hlačama, a Viktorija Rađa u savršenom kombinezonu

Uz direktora Zagreb Film Festivala Borisa T. Matića i producentice Lanu Matić i Selmu Mehadžić te ekipu filma; redateljicu i koscenaristicu Jasnu Nanut, producenta i koscenarista Hrvoja Osvadića, glumce Krešimira Mikića, Ivu Jerković, Ivu Mihalić, Nikšu Butijera, Dejana Aćimovića i Petra Ćiritovića u filmu Sedmo nebo, koji 9. studenog započinje turneju hrvatskim kinima, uživali su uvaženi uzvanici: ministrica kulture i medija Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, državni tajnik Krešimir Partl, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i ravnatelj HAVC-a Chris Marcich.

Kresimir Mikić, Jasna Nanut, Hrvoje Osvadić

 

Tomislav Tomasević

 

Pridružila su im se brojna poznata lica iz javnog i kulturnog života Zagreba: Ankica Jurić Tilić, Vinko Brešan, Nenad Puhovski, Antonio Nuić i Iva Babić, Marina Redžepović, Nevio Marasović, Daniel i Emina Kušan, Predrag Ličina, Ana Begić Tahiri, Dino i Viktorija Rađa te mnogi drugi.

Pred nama je 21. izdanje Zagreb Film Festivala i jako smo uzbuđeni što je došao dan kada s vama možemo podijeliti bogat filmski program koji smo pripremali cijelu godinu.

Ponovno ćemo vam predstaviti neke od najboljiih novih autora te cijeli niz filmova od kojih očekujemo da će obilježiti nadolazeću filmsku sezonu.

Dino i Viktorija Rađa

Posebno nam je drago da u glavnom programu ove godine premijerno u Hrvatskoj prikazujemo tri koprodukcijska naslova talentiranih autora iz regije koji su već postigli značajan uspjeh na ovogodišnjim A festivalima – a to su ‘Lost Country’ Vladimira Perišića, ‘Ekskurzija’ Une Gunjak i ‘Domaćinstvo za početnike’ Gorana Stolevskog, izjavio je Boris T. Matić.

Nenad Puhovski i Boris T Matic

Tijekom narednih sedam festivalskih dana prikazat ćemo preko stotinu filmova u SC-u Kinoteci i MSU, u kinima u kojima smo se već udomaćili, a od ove godine, zbog sanacije kina Tuškanac, glavnu konkurenciju gledat ćemo na novoj festivalskoj lokaciji, u Cinestaru Branimir. Ovim putem zahvaljujemo se i kolegama iz Cinestara Branimir na zaista lijepoj suradnji u pripremi nove lokacije, izjavila je Selma Mehadžić.

Mia Kovačić

Ovaj je festival postao nezaobilazna točka na kulturnoj mapi Zagreba, Hrvatske i šire, mjesto gdje se uvijek gleda izvrsne filmove, upoznaje filmske stvaratelje iz cijeloga svijeta, otkriva i promiče nezavisni film, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević proglasivši festival otvorenim.

Tradicionalno na ZFF-u je uručena Nagrada Albert Kapović, koju Hrvatska udruga producenata dodjeljuje osobama istaknutim na području audiovizualne djelatnosti. Potaknuti međunarodnim uspjehom ‘Garbure’ Josipa Žuvana, jednog od recentnijih ostvarenja u iznimno bogatoj producentskoj karijeri, odlučili smo Albertovu nagradu ove godine dodijeliti podjednako velikom, dobrom duhu hrvatske kinematografije – producentu i profesoru Damiru Terešaku.

Mak Murtić

U dugoj i kontinuiranoj tridesetogodišnjoj karijeri Damir Terešak je kao producent, u sklopu svoje produkcijske kuće Maxima film, realizirao preko četrdeset audiovizualnih projekata, uspješnih cjelovečernjih filmova, serija i televizijskih formata. Redefinirao je i etablirao profesiju kreativnog filmskog producenta, osnovao Odsjek produkcije pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, ali i utabao put strateškom pozicioniranju i funkcioniranju čitave audiovizualne zajednice u kojoj i danas uspješno djeluje. Damir je naš vječni produkcijski mentor, moralni kompas, predvodnik, profesionalac i uzor. Čestitamo!, izjavila je predstavnica Povjerenstva HRUP-a Rea Rajčić.

Lana Barić, Lana Matić

21. Zagreb Film Festival održava se od utorka do nedjelje, 12. studenog u CineStaru Branimir, kinu Kinoteka, MSU-u, Dokukinu KIC i kinu SC te na online platformama kinoeuropa.hr, croatian.film ondemand.kinomeetingpoint.ba.

U sedam festivalskih dana prikazat će se 115 filmova u nizu programa, a za festivalsku nagradu Zlatna kolica natjecat će se filmovi iz međunarodne dugometražne i kratkometražne konkurencije te nacionalnog kratkometražnog programa Kockice.

Pogledajte FOTO galeriju:

Jelena Perčin
Ivana Omazić, Jasna Nanut, Ivana Nanut
Ana Vučak Veljača i suprug Ivan Veljača
Iva Mihalić i Petra Kurtela
Igor Barberić
Hrvoje Osvadić, Iva Jerković, Krešo Mikić, Iva Mihalić, Jasna Nanut
Dejan Aćimović i Jasna Nanut
Daniel i Emna Kušan
Boris T Matić, Vinko Brešan, Stanko Herceg
Boris Banović i Nikolina Pišek
Ana Stunić, Jasna Nanut
Ana Maras Hamander i Ana Begić

Foto: Samir Cerić Kovačević

Slični članci