Make your day different

Logo Cover

Saznali smo sve o tragičnoj obiteljskoj priči koja stoji iza imena sina princa Williama i vojvotkinje Kate….

Princ Louis Arthur Charles nedavno je proglašen novim kraljevskim članom Kensingtonske palače. I  dok je sam princ Charles ponosan na ime koje je njegov sin, princ William, odabrao za najmlađeg potomka, priča vezana za ime mališana krije povezanost s njihovom obiteljskom poviješću. I to ne baš svijetlom….

Šuškanja o kraljevskoj obitelji ne prestaju, a nakon kraljevskog vjenčanja, u fokusu je opet maleni princ Louis. Do novih informacija o napretku najmlađeg djeteta princa Williama i vojvotkinje Kate, mediji se bave njegovim imenom.

Tako se već danima nagađa da je ime Louis inspirirano ujakom princa Charlesa, Lordom Louisom Mountbattenom.

On je bio istaknuti časnik britanske Kraljevske mornarice, borio se u Prvom i Drugom svjetskom ratu, a godine 1979. na njega je izvršen atentat koji su proveli pripadnici IRA-e (Irske republikanske vojske (IRA). Mountbatten je tada imao 79 godina, a bomba koja je eksplodirala na njegovom brodu nije ubila samo njega, već i njegovog unuka te još troje članova posade.

@realroyalsuk

Smrt Lorda Louisa Mountbattena, pišu mediji, navodno je jako pogodila tada 29-godišnjeg princa Charlesa koji je bio jako vezan uz ujaka, a priča nadalje kaže, da je upravo tuga zbog smrti voljenog ujaka konačno zbližila princa Charlesa i Dianu. O tome piše i u knjizi Andrewa Mortona ‘Diana: Her True Story’.

@geekyroyalresearcher

Na njegovom sprovodu Charles je bio toliko shrvan da mu je Diana tada navodno rekla: ‘Izgledao si toliko tužno kad si hodao prolazom do odra. To je bila najstrašnija stvar koju sam ikada vidjela. Srce mi je krvarilo za tebe kad sam te gledala. I tad sam pomislila: Nije u redu, ti si tako usamljen, trebaš biti s nekim tko će te paziti’.

Nakon toga je Charles navodno postao više nježan prema njoj, kao i ona prema njemu pa se iz ljubavi 1081. godine ‘rodio’ brak, kasnije i dva sina, a dobro nam je poznat i ostatak priče o toj tragičnoj ljubavi.

@princeandprincessofwales

Možda je zato, špekuliraju mediji, odabrano upravo ime Louis, iako u kraljevskoj obitelji postoje i drugi članovi s tim imenom.

@hrhprincelouis

Naime, djed princa Philipa bio je knez Louis od Battenberga, a i sam princ William te njegov stariji sin, princ George, ponosno nose svoje srednje ime – Louis.

A da se pri odabiru kraljevskih imena malo tko libi odabrati ime koje nije tradicionalno ‘kraljevsko’ svjedoči još podatak o njihovim srednjim imenima.

Arthur, drugo srednje ime princa Louisa, također je srednje ime princa Williama čije puno ime glasi William Arthur Philip Louis.

Ime Louis je inače francuskog porijekla, a znači ‘poznati u bitci’.

@theroyalfamily

Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci