Make your day different

Logo Cover

Romantičarke, pozor! Na Netflix je stigla serija ‘One Day’ nadahnuta istoimenom knjigom (i filmom!) koja donosi priču o ljubavi i očekivanjima

Okorjele romantičarke, pozor! Na popularnu streaming platformu Netflix nekoliko dana uoči Valentinova stigla je dramska serija ‘One Day’. Riječ je o adaptaciji istoimenog književnog bestsellera autorica David Nicholls, prema kojoj je već 2011. godine snimljen film s Anne Hathaway u glavnoj ulozi. Ovaj book-turned-movie-turned-series donosi novi uvid u vrtlog emocija između dvoje prijatelja, priču o ljubavi, prijateljstvu i očekivanjima, a mnogi se pitaju hoće li uspjeti opravdati očekivanja…

Netflix zna kako privući i najveće romantike, stoga je u svoju ponudu netom prije Dana zaljubljenih uvrstio seriju od 14 epizoda ‘One Day’.

Radnja serije prati dvoje stranaca, Emmu i Dextera, koji se upoznaju 15. srpnja, nakon čega taj datum postaje njihova poveznica te se kroz idućih nekoliko desetljeća upravo tada sastaju.

Riječ je, ustvari, o adaptaciji istoimene knjige, prema kojoj je 2011. godine snimljen film s Anne Hathaway i Jimom Strurgessom u glavnim ulozima. Ovaj put, ipak, u ulozi zavodnika Dextera gledat ćemo Lea Woodalla, koji se proslavio ulogom Jacka u drugoj sezoni planetarno popularne serije White Lotus.

Uloga razborite (i pomalo uštogljene) Emme ovoga puta pripala je Ambiki Mod, glumici čiji je rad došao do izražaja u  seriji This Is Going to Hurt.

‘One Day’, međutim, nije tipična romantična priča. Njeni protagonisti, Dexter i Emma, poznanici sa fakulteta koji se u narednih dvadeset godina susreću uvijek na isti dan, 15. srpnja. Svake godine, 15. srpnja je drugačiji, baš kao i njihov odnos. Ipak, njihovi putevi se uporno presreću.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli One day ❤️ (@oneday.netflix)

Osjećaji koje gaje jedno prema drugome su katkad platonska, katkad stvarna i intenzivna. Međutim, vrijeme nipošto nije na njihovoj strani. Od kasnih osamdesetih do početka milenija, oni se susreću s raznim etapama svog života.

Serija je priča o ljubavi, prijateljstvu, pronalaženju sebe i očekivanjima drugih te na savršen način prikazuje odrastanje i pritisak koji dolazi s određenim životnim poglavljima.

Pogledajte TRAILER:

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram/YouTube

Slični članci