Make your day different

Logo Cover

Restoran kakvog još niste vidjeli: Pink zebra po uzoru na kultnog redatelja Wesa Andersona oduševljava svijet

Na području sjeverne Indije nedavno je otvoren restoran koji već sada izaziva zazubice, no nećete vjerovati, to je najmanje zbog hrane. Ono što oduševljava je njegov dizajn, osmišljen je po uzoru na kultne filmove još kultnijeg redatelja Wesa Andersona. Vlasnik restorana ga obožava, a mi već sada obožavamo njegovu ‘pink zebru’. Evo i zašto…

Volite li pomaknut pogled na svijet kao onaj iz pera osebujnog američkog redatelja Wesa Andersona, obožavat ćete i restoran koji je dizajniran po njegovom uzoru, a koji bi već ovog ljeta mogao opasno pomutiti ljestvicu mjesta na svijetu na kojima jednostavno moramo biti viđeni. Čak i ako je riječ o Indiji.

@lizzie_barry

Naime, restoran o kojem pričamo otvoren je na području sjeverne Indije, u industrijskom gradu Kanpuru, a smješten je unutar drevnih zidina toga grada, međutim, krasi ga moderan dizajn koji istodobno podsjeća na vrijeme kad je Indija bila dio britanskog carstva, a druge je strane prava slika i prilika Andersonovih filmova – svojevrstan odraz njegovih nadrealnih prikazanja, njegove neobične mašte i pomaknutog, magičnog svijeta.

@ilja60

Restoran je odmah dobio naziv ‘pink zebra’ jer je unutrašnjost restorana kreirana prema Wesovoj ljubavi prema simetriji, s malo kolorita, odnosno, s puno pink boje koje su dizajneri arhitektonskog studija Renesa razbili crnim i bijelim prugama. Time je stvoren savršen vizualni efekt neobičnog izgleda, baš u duhu njegove osebujne umjetničke mašte.

@_lilleskat

Za one koji nisu upoznati s njegovim likom i djelom, kultni redatelj Wes Anderson snima filmove koji su uistinu drugačiji i prije svega – neobični. Pomiješana stvarnost i mašta, zanimljivi dijalozi, nesvakidašnji likovi i poseban interijer glavna su obilježja Andersonovih filmova. Njegovi filmovi poznati su po izbjegavanju realizma i oslanjanju na stilizirane, umjetne svjetove, a glavni junaci njegovih priča su uglavnom nesavršeni i neprilagođeni. Anderson se često oslanja na upečatljiv izbor glazbe kao skrivene reference na strip junaka.

Wes Anderson je 48-godišnji redatelj uistinu posebnih filmova koji ciljaju na određenu publiku. Hotel Grand Budapest je bio nominiran za najbolji film, ali i najbolji originalni scenarij. Obitelj čudaka i Tajkun iz Rushmorea za koji je Bill Murray bio nominiran za Zlatni globus, samo su neki popularni naslovi koji su snimani pod njegovom redateljskom palicom.

@mim_3_

A iako ovoga puta na tapeti nisu njegova djela, već inspiracija njegovim likom, vjerujemo da će ovaj restoran postati novo it mjesto za sve slavne namjernike koji će se, doista vjerujemo, morati pojaviti na ovom kultnom mjestu, a dokaz ostaviti na društvenim mrežama.

@casdesignteam

Foto: InstagramHzzo

Slični članci