Postoji mali milijun načina na koji možete pripremati palačinke, gastronomski klasik koji apsolutno svi vole. Ako ste ljubitelj tankih francuskih palačinki, ovoga puta odite korak dalje i pripremite ih na malo drugačiji i vizualno atraktivniji način. Riječ je o takozvanim zebra palačinkama s čokoladnim šarama koje ne zahtijevaju puno truda, a mame zazubice već na prvi pogled…
Ako ste u potrazi za brzim desertom koji uspijeva čak i početnicima i ne zahtijeva puno vremena u kuhinji, pronašli smo jedan koji nitko neće poželjeti odbiti.
Radi se o malo drugačijim, prošaranim palačinkama s dodatkom smjese od kakaa. Takozvane zebra palačinke na prvi pogled izgledaju kao slastica koju nije tako lako napraviti, no istina je zapravo sasvim suprotna. Recept i postupak izrade potražite u nastavku.
RECEPT
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 1 žlica rastopljenog margarina
- 1 dcl mineralne vode
- brašno
- 1 žlica kakaa (ide u 1/4 tijesta)
- 1 pumpica ili slastičarska vrećica za šaranje
Postupak:
Izmiješajte smjesu za tijesto i dodajte brašno sve dok smjesa ne bude kremasta i srednje gusta. Odvojite 1/4 smjese u drugu zdjelu, dodajte kakao i izmiksajte da se dobro umiješa. Dobivenu smjesu ulijte u pumpicu ili slastičarsku vrećicu s uskim nastavkom.
Zagrijte ulje na tavi i ulijte klasičnu smjesu za palačinke, pričekajte 10-ak sekundi se tijesto malo zapeče i da ne bude kašasto, a zatim pumpicom u krug iscrtajte spirale.
Pogledajte VIDEO:
Palačinku ispecite do kraja i ponovite postupak sa svakom idućom. Gotove palačinke nadjenite čokoladom, sladoledom, voćem, medom ili ukusnim domaćim džemom, primjerice od jabuka.
Foto: Instagram / Video: YouTube