Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Zasladite si dan fantastičnim (i brzim!) čokoladnim desertom sa zrelim kruškama u glavnoj ulozi

Uskoro počinje sezona kruške, sočne i zdrave voćke koja može poslužiti kao odlična baza za izradu raznovrsnih slastica. Zbog kiselkaste arome i mekane strukture ova vitaminska bomba sjajno se slaže s čokoladom i drugim slatkim namirnicama. U nastavku potražite recept za fenomenalan čokoladni kolač u kojem cijele kruške igraju glavnu ulogu, nema kome neće izmamiti zazubice…

Mirisna i sočna kruška daleko je od običnog voća – obilje hranjivih sastojaka s pravom je stavlja na listu najzdravijih namirnica na svijetu.

Dobar je izvor dijetalnih vlakana koja ljekovito djeluju najprije na zdravlje probavnog, a zatim i kardiovaskularnog sustava.

@backdrop.woodville

Kruška je bogata flavonoidima i antioksidansima zaslužnima za zaštitu organizma od starenja i brojnih zdravstvenih problema, dubinsko čišćenje te izlučivanje viška tekućine i toksina iz organizma.

Ova ukusna voćka sjajna je baza za izradu raznih slastica zbog kojih vrijedi nakratko prekršiti dijetu, a jedan od njih je i čokoladni kolač s cijelim kruškama u koji ćete se zaljubiti na prvo kušanje.

@olas_kitchen

RECEPT

Sastojci:

  • 4-5 srednje velikih krušaka
  • 150 g brašna
  • 40 g tamnog kakaa
  • 130 g šećera
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1 jaje
  • 180 g grčkog jogurta
  • 50 ml ulja
  • 50 ml mlijeka

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Duguljasti četvrtasti kalup namažite maslacem, pospite brašnom i stavite u hladnjak. Umutite jaje sa šećerom te mu dodajte jogurt, ulje i mlijeko. Posebno pomiješajte prosijane suhe sastojke, a zatim žicom umiješajte u tekuću smjesu.

Ulijte sve u kalup i poravnajte. Oprane kruške stavite uzduž po sredini tako da im je peteljka gore i pecite oko 25 minuta. Topli kolač polako premjestite na pladanj i po želji pospite šećerom u prahu. Također, možete ga poslužiti sa sladoledom od vanilije ili šlagom.

@notquitenigella

Foto: Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci