Napravite svoj prepečenac s cimetom i malo vanilije za savršen okus kojim ćete, već s prvim zalogajem, probuditi strast za životom, znajući da ste pritom pojeli nešto zdravo i hranjivo. I tko zna, možda vam baš ovaj prijedlog postane novi omiljeni doručak!
Započnite jutro s božanstvenim doručkom s kriškom tosta i kavom. Jer to je tako dobro i tako fino! Maslac s cimetom i šećerom na kruhu, već zvuči odlično i to u toploj pećnici dok se maslac ne otopi, pa malo karamelizacije. Šećer i cimet napuknut, a kruh izvana svjež i mekan iznutra. Preeedobro!
Evo kako ćete pripremite fini doručak na malo drugačiji način.
Sastojci:
2 žlice masla
2 žlice šećera
1/4 čajne žličice cimeta
1/8 čajne žličice vanilije
2 kriške gustog rezanog kruha
Po želji dodati voće, kokos…
Priprema: Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
Pomiješajte maslac, šećer, cimet i vaniliju. Namažite pažljivo kruh pazeći da namaz bude raspoređen sve do rubova. Stavite kruh na lim za pečenje i pecite 10-ak minuta. Pecite dok ne dobijete zlatnu boju. Ostavite da se malo ohladi, a zatim uživajte!
Fotografije: Instagram