Palačinke su kulinarski klasik kojeg se naprosto nemoguće zasititi. Osim američkih, japanskih i francuskih palačinki, posebno su ukusne (i pufaste!) one ruske poznatije i kao syrniki. Riječ je o slastici koja spaja najbolje od palačinke i peciva, a glavni sastojak je svježi sir. U nastavku potražite recept za ove neodoljivo ukusne palačinke koje uspijevaju čak i početnicima…
Ako pitate Ruse, syrniki im je (bez sumnje!) jedna od najdražih poslastica. Ovo ukusno jelo po teksturi može se opisati kao nešto između mini palačinke i pogačice.
Iako je svježi sir glavni sastojak ovog zgodnog tradicionalnog obroka, syrniki možete začiniti i nekim slatkim ili slanim namazom.

Čak i ako pazite na prehranu i nastojite očuvati liniju vitkom, ova tradicionalna ruska slastica neće vam puno pokvariti trud, a svaki od kaloričnih sastojaka može se zamijeniti nekom zdravijom varijantom.
U nastavku donosimo jednostavan i brz recept za syrniki koji možete spremiti za doručak ili kao slatki zalogaj uz popodnevnu kavu s prijateljicama.
RECEPT
Sastojci:
- 400 grama svježeg sira
- 2 jaja
- 3 žlice brašna
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice šećera

Postupak:
Sir stavite u posudicu i malo ga zgnječite vilicom kako biste postigli konzistentnu teksturu, a zatim u njega umutite jaja. Dodajte sol, šećer i brašno pa još jednom sve izmiješajte ručno kako bi se svi sastojci sjedinili.
Pripremite tavu koju ste prethodno premazali uljem. Syrniki smjesu vadite žlicom i oblikujte na tavi. Pržite na niskoj temperaturu s obje strane dok ne poprime zlaćanu boju i po želji servirajte s voćem, čokoladom ili medom.
Foto: Instagram