Kada ste u nedoumici oko brzog ručka, tjestenina je najpraktičniji odabir. Da ukusan i hranjiv obrok ne mora uvijek biti skupocjen ni kompliciran za pripremu, najbolje potvrđuje genijalan recept za kremastu tjesteninu s povrćem i hrskavim pršutom…
Tjestenina je najbolje rješenje kada vam se jede nešto fino, a da je brzo gotovo. Osim u klasičnim umacima, poput carbonare ili bolonjeza, ovo tradicionalno talijansko jelo možete pripremiti na bezbroj kreativnih načina.
Ako volite sušeno meso u kombinaciji s mediteranskim povrćem, imamo ideju za jelo koje će vas oboriti s nogu. U nastavku donosimo recept za tjesteninu u kremastom povrtnom umaku obogaćenu hrskavim komadićima pršuta.
RECEPT
Sastojci:
glavica luka
2 režnja češnjaka
100 g špinata
2 rog paprike
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice koncentrata rajčice
2 žličice mediteranske mješavine začina
150 g krem sira
žličica paprike u prahu
550 ml povrtnog temeljca
200 ml vrhnja
sol i papar
350 tjestenine
150 g pršuta
Postupak:
Usitnite luk i češnjak, papriku narežite na kolutove pa ih pirjajte na zagrijanom ulju oko pet minuta. Dodajte koncentrat rajčice i začinsko bilje. Kratko dinstajte, a zatim ulijte temeljac i vrhnje. Krem sir pomiješajte s paprikom u prahu i umiješajte u tavu. Posolite i popaprite.
Ubacite tjesteninu i kuhajte je da bude al dente. Po potrebi dodajte još malo vode. Za to vrijeme poslažite pršut na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C oko deset minuta. U tjesteninu ubacite špinat i kratko propirjajte. Prije posluživanja, pršut grubo nasjeckajte i dodajte na vrh tjestenine.
Foto: Instagram