Kada ste u nedoumici što pripremati za ručak, a da je ukusno i brzo gotovo, tjestenina je idealno rješenje. Ako klasičnu paštu u umaku od rajčice želite podići na višu razinu, isprobajte recept za tortelline s mljevenim mesom, špinatom i slanutkom koji pršte od aroma…
Tortellini su jedno od jela koje ne zahtijeva puno muke ni vremena da bi bilo fino. Punjena tjestenina dostupna je u gotovo svakoj trgovini s hranom, a može se pripremiti na mali milijun načina.
Ako volite spoj tjestenine i mesa, imamo recept koji će vas oduševiti. Riječ je o brzim tortellinima s mljevenim mesom, špinatom i slanutkom koji zajedno ‘plivaju’ u aromatičnom umaku od rajčice.
RECEPT
Sastojci:
800 g špinata
2 nasjeckane glavice luka
3 protisnuta režnja češnjaka
3 žlice ulja
500 g mljevenog mesa
3 žlice paste od rajčice
2 žličice mljevene paprike
2 konzerve pasirane rajčice (425 ml)
konzerva rajčice narezane na komadiće (oko 850 ml)
400 ml povrtnog temeljca ili vode
konzerva slanutka
sol i papar
500 g tortellina sa svježim sirom
vezica nasjeckanog peršina
Postupak:
Zagrijte ulje u velikoj tavi. Popržite češnjak i luk, dodajte mljeveno meso i pirjajte nekoliko minuta dok ne postane mrvičasto. Umiješajte mljevenu papriku pa začinite solju i paprom. Umiješajte pasiranu i na kockice narezanu rajčicu.
Zalijte povrtnim temeljcem, pustite da zavrije i kuhajte oko 10 minuta. Dodajte slanutak, tortelline i špinat. Promiješajte i pustite da zakipi pa kuhajte još pet minuta. Prije posluživanja, pospite nasjeckanim svježim peršinom i ribanim parmezanom.
Foto: Instagram