Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Tortellini na salatu s rikulom, graškom i mozarellom lagano je i osvježavajuće jelo za vruće uz koje ćete se dugo osjećati sitima

Hladna, osvježavajuća i lagana jela ljeti su mnogima prvi izbor. Ako volite jesti salate, poigrajte se s omiljenim namirnicama kako biste dobili hranjiv obrok koji će vas dugo držati sitima. Ovom opisu odgovaraju i fini tortellini s rikulom, graškom i mozzarellom…

Rikula je vrijedna namirnica koja u 100 grama sadrži samo deset kalorija, a obiluje vitaminima A, C, K, riboflavinom i folnom kiselinom, kalcijem, magnezijem, bakrom, željezom, cinkom i kalijem.

Kao i većina zelenog lisnatog povrća, rikula obiluje antioksidantima, čisti jetru i potiče žuč te je idealna za detoksikaciju organizma. Pogodna je i za kelacijsku terapiju koja se provodi radi izbacivanja teških metala iz organizma.

@growgirlorganics

Ako vam je dosadila klasična začinjena rikula, pronašli smo super recept za vruće ljetne dane. Učinite je zvijezdom toplo-hladne salate s graškom, tortellinima i mozzarellom koja se topi u ustima.

RECEPT

Sastojci:

250 g tortellina
100 g smrznutog graška
3
0 g pinjola
100 g mini mozzarelle
75
g rukole

Dresing:

1/4 limuna
3
žlice bijelog balzamičnog octa
4
žlice maslinovog ulja
sol i papar

@patrick_rosenthal

Postupak:

Torteline i grašak skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Dobro ih ocijedite. Pinjole tostirajte na tavi bez dodavanja masnoće, izvadite i ostavite da se ohlade. Kuglice mozzarelle ocijedite i prepolovite.

Iscijedite sok iz limuna za dresing. Pomiješajte ga s octom te začinite solju i paprom. Umiješajte maslinovo ulje. Pomiješajte torteline, grašak, mozzarellu i rikulu u velikoj zdjeli pa sve zalijte preljevom. Salatu pospite pinjolima i poslužite.

Foto: Instagram






Slični članci