Hladna, osvježavajuća i lagana jela ljeti su mnogima prvi izbor. Ako volite jesti salate, poigrajte se s omiljenim namirnicama kako biste dobili hranjiv obrok koji će vas dugo držati sitima. Ovom opisu odgovaraju i fini tortellini s rikulom, graškom i mozzarellom…
Rikula je vrijedna namirnica koja u 100 grama sadrži samo deset kalorija, a obiluje vitaminima A, C, K, riboflavinom i folnom kiselinom, kalcijem, magnezijem, bakrom, željezom, cinkom i kalijem.
Kao i većina zelenog lisnatog povrća, rikula obiluje antioksidantima, čisti jetru i potiče žuč te je idealna za detoksikaciju organizma. Pogodna je i za kelacijsku terapiju koja se provodi radi izbacivanja teških metala iz organizma.
Ako vam je dosadila klasična začinjena rikula, pronašli smo super recept za vruće ljetne dane. Učinite je zvijezdom toplo-hladne salate s graškom, tortellinima i mozzarellom koja se topi u ustima.
RECEPT
Sastojci:
250 g tortellina
100 g smrznutog graška
30 g pinjola
100 g mini mozzarelle
75 g rukole
Dresing:
1/4 limuna
3 žlice bijelog balzamičnog octa
4 žlice maslinovog ulja
sol i papar
Postupak:
Torteline i grašak skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Dobro ih ocijedite. Pinjole tostirajte na tavi bez dodavanja masnoće, izvadite i ostavite da se ohlade. Kuglice mozzarelle ocijedite i prepolovite.
Iscijedite sok iz limuna za dresing. Pomiješajte ga s octom te začinite solju i paprom. Umiješajte maslinovo ulje. Pomiješajte torteline, grašak, mozzarellu i rikulu u velikoj zdjeli pa sve zalijte preljevom. Salatu pospite pinjolima i poslužite.
Foto: Instagram