Sezona šparoga i mladog krumpira savršeno je vrijeme za jednostavna i osvježavajuća jela koja slave najbolje od svježih namirnica. Ako tražite ideju za lagani obrok pun okusa, ova topla salata s pečenim povrćem, burratom i aromatičnim dresingom pun je pogodak…
Kad dođu topli dani, mnogi se okreću povrtnim jelima koja su brzo gotova. Pečeni mladi krumpir sa šparogama, sočnim cherry rajčicama i kremastom burratom prava je proljetna rapsodija koja miriše na svježinu i domaće okuse.
Sve se priprema na jednom limu za pečenje, a završni touch donosi lagani dresing od jabučnog octa i meda koji povezuje šarene sastojke u savršenu cjelinu. Ovo jelo možete poslužiti uz komad mesa ili ga jesti samostalno – dovoljno je aromatično i zasitno.

RECEPT
Sastojci:
1 kg zelenih šparoga
800 g mladih krumpira
400 g cherry rajčica
4 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol i papar
3 grančice timijana
žlica meda
4 žlice jabučnog octa

Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Krumpire operite i prepolovite ili narežite na četvrtine. Pomiješajte ih s nasjeckanim češnjakom, timijanom i tri žlice maslinovog ulja. Posolite i popaprite pa pecite oko 35 minuta. Nakon 20 minuta pečenja ih jednom promiješajte.
Operite šparoge, otkinite im krajeve i prepolovite ostatak. Dodajte ih u protvan s pečenim krumpirom. Ubacite i rajčice, sve lagano promiješajte pa pecite još 15 minuta. Po potrebi dodajte još malo maslinovog ulja.
U zdjelici dobro izmiješajte jabučni ocat, 5 žlica maslinovog ulja, med, sol i papar. Izvadite protvan iz pećnice, stavite burratu na povrće i lagano je razrežite. Sve prelijte pripremljenim dresingom i poslužite dok je još toplo.
Foto: Instagram