Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Tko bi rekao da je odrezak od kupusa toliko ukusan? Idealan je kao brzinski obrok ili prilog na svečanom stolu

Kupus možda nije prva namirnica koja vam pada na pamet kad razmišljate o atraktivnim jelima. Ako ga pretvorite u brzi i mirisni odrezak, uvjerit ćete se koliko skromno povrće može biti neodoljivo i aromatično. U nastavku doznajte kako ga pripremiti…

Prepun vitamina C i vlakana, pečeni kupus je neočekivano ukusan način da na tanjur unesete nešto hranjivo bez kompliciranja. Zbog lagane pripreme i bogatog okusa, odlično funkcionira kao ekspresni ručak kroz tjedan ili topli prilog na blagdanskom stolu.

Pečenjem na visokoj temperaturi kupus dobiva hrskave rubove i meku, sočnu sredinu, a maslac i začini daju mu finu aromu koja pristaje svim zimskim jelima. Najbolje od svega – gotov je za svega pola sata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Trant (@heynutritionlady)

RECEPT

Sastojci:

srednja glavica kupusa
¼ šalice omekšanog ili lagano otopljenog maslaca
¼ žličice češnjaka u prahu
¼ žličice dimljene paprike
pola žličice soli
¼ žličice svježe mljevenog papra
bučine i suncokretove sjemenke za posipanje

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Narežite kupus na ploške debele oko 2,5 cm. Posložite ih na pleh koji ste lagano premazali maslinovim uljem te ih posolite.

U zdjelici pomiješajte maslac, češnjak u prahu, dimljenu papriku, sol i papar. Tom smjesom premažite kupus, pazeći da uđe u sve utore i slojeve.

Pecite 20-30 minuta, ovisno o debljini ploški. Rubovi trebaju postati hrskavi, a sredina ostati mekana. Poslužite toplo, posuto suncokretovim i bučnim sjemenkama. Po želji, možete dodati i malo svježeg peršina.

Foto: Instagram





Krash bajadera





Slični članci