Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Tjestenina u umaku od oraha nesvakidašnje je jelo koje obara s nogu na prvi zalogaj, a oduzet će vam manje od pola sata vremena

Sezona orašastih plodova konačno je stigla. Ako se redovito konzumiraju, orasi mogu imati pozitivan utjecaj na cijelo tijelo. Osim što su korisni za zdravlje, vrlo su ukusni i lako se spajaju s raznim drugim namirnicama. U nastavku donosimo pomalo neobičan recept za brzu tjesteninu u umaku od oraha…

Orah je jedan od plodova prirode koji biste u što većoj mjeri trebali uvrstiti u svoju prehranu. Zanimljivo je istaknuti da orasi sadrže dvostruko više antioksidansa od drugih orašastih plodova.

Samo 30 grama oraha na dan odličan su izvor dnevne potrebe prijeko potrebnih masnih kiselina. Ova namirnica pravi je čuvar zdravlja srca, a štiti i od dijabetesa te stimulira rad mozga.

@my_oven_life

Sve su ovo i više nego dovoljni razlozi da se opskrbite orašastim plodom koji se sjajno slaže i sa slanim i sa slatkim jelima. Ako ih želite isprobati na malo drugačiji način, iskoristite ih za pripremu kremastog umaka i spojite s – tjesteninom.

RECEPT

Sastojci:

glavica luka
2 režnja češnjaka
200 g oraha
2 žličice maslinova ulja
100 ml bijelog vina
400 ml povrtnog temeljca
400 g cherry rajčica
vezica svježeg peršina
sol i papar
400 grama tjestenine (špageti, tagliatelle ili linguini)
ribani parmezan

@patrick_rosenthal

Postupak:

U tavi zagrijte ulje pa dodajte češnjak i luk nasjeckan na sitno. Kada luk omekša, ubacite orahe, vino i povrtni temeljac. Pirjajte 15-20 minuta pa propasirajte štapnim mikserom. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente i ocijedite je.

Vratite propasirani umak od oraha u tavu, dodajte cherry rajčice prerezane na pola i pirjajte oko pet minuta. Začinite solju i paprom. Naposljetku, umiješajte tjesteninu u umak, dodajte nasjeckani peršin i poslužite posuto ribanim parmezanom.

Foto: Instagram





Slični članci