Osim što je najbolji comfort food i svi je vole, tjestenina se može raditi na mali milijun načina, osobito zdravih. Jedan od umaka koji ne zahtjeva puno vremena, kremast je i ukusan svakako je onaj od brokule, a u kombinaciji s tjesteninom daje jelo u koje ćete se naprosto zaljubiti. Recept potražite u nastavku…
Osim raznih umaka na bazi mesa i začinskih pesta, odličan izbor umaka za brzinsku tjesteninu je umak od cvjetače.
Uz dodatak mijeka i parmezana dobit će na kremoznosti, a preliven preko al dente skuhane tjestenine tvorit će lagano, zdravo i ukusno jelo. Isti umak možete pripremiti i s brokulom.
Opcionalni tajni sastojak ovog jela su orasi – zdrav i hrskav orašasti plod koji će se odlično slagati s brokulom i sirom.
RECEPT:
Sastojci:
300 g tjestenine
500 g cvjetače
2 žlice soka od limuna
1 šalica parmezana
1 šalica mlijeka
1 šalica mlijeka
1.5 šalica povrtnog temeljca
1/2 žličice soli
2 žlice nasjeckanog peršina
1/2 žličice naribanog muškatnog oraščića
šaka oraha
Postupak:
Cvjetaču stavite u lonac, prelijte vodom i kuhajte dok ne omekša. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane.
Stavite cvjetaču u blender, postpuno ulijevajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete smjesu željene kompaktnosti.
Cvjetaču stavite u tavu, dodajte temeljac i kuhajte dok ne proključa. Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i nastavite kuhati 5 minuta. Dodajte tjesteninu, promiješajte i poslužite.
Foto: Instagram