Postoji cijeli niz vrlo ukusnih jela koje nije potrebno dugo spremati. Jedno od takvih tjestenina je s kozicama u crvenom umaku, klasično jelo koje je za prste polizati, a uz to vas neće koštati puno. Možete koristiti i svježe i zamrznute repove kozica, kao i bilo koju vrstu tjestenine koju preferirate. Recept doznajte u nastavku…
Ljubitelji morske hrane nikada ne mogu reći ne ukusnom klasiku – tjestenini s kozicama. Jednostavno jelo gotovo je u tren oka, a može se spremati na mali milijun načina.
Ovisno o tome volite li više bijeli ili crveni umak, kozice možete spremiti s bazom od rajčicom ili bijelim vinom.
Pronašli smo brz recept za tjesteninu od kozica na crveno koji će oduševiti svakoga, a neće vas puno koštati.
RECEPT:
Sastojci:
500 g očišćenih kozica
1 konzerva nasjeckanih pelata
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
500 g zelene tjestenine
2 dcl bijelog vina
peršin
sol
papar
maslinovo ulje
Postupak:
Na maslinovom ulju 2-3 minute popržite kozice i stavite ih sa strane. Na isto ulje dodajte nasjeckan luk i jedan češanj češnjaka.
Pirjajte kratko, a onda dodajte sjeckanu rajčicu, sol i papar. Nakon pola sata dodajte kozice, vino, sitno nasjeckani češnjak i peršin. Pustite da kuha još 10-tak minuta. Kuhanu tjesteninu dodajte umaku i nakon pet minuta poslužite.
Foto: Instagram