Iako je najćešće zvijezda bogatih salata, rikula se može upotrijebiti i na razne druge načine. Ako volite kombinaciju gorkastog i orašastog, bacite se na izradu kremastog pesta od rikule i kikirikija. Spojite ga s omiljenom tjesteninom i uživajte u malo drugačijem okusu…
Rikula je vrijedna namirnica koja u 100 grama sadrži samo deset kalorija, a obiluje vitaminima A, C, K, riboflavinom i folnom kiselinom, kalcijem, magnezijem, bakrom, željezom, cinkom i kalijem.
Kao i većina zelenog lisnatog povrća, rikula obiluje antioksidantima, čisti jetru i potiče žuč te je idealna za detoksikaciju organizma. Pogodna je i za kelacijsku terapiju koja se provodi radi izbacivanja teških metala iz organizma.

Ako volite ovu vrstu salate, ali je želite isprobati na malo drugačiji način, pronašli smo savršen recept. Iskoristite je za pripremu aromatičnog pesta s kikirikijem i poslužite uz omiljenu tjesteninu.
RECEPT (za četiri porcije)
Sastojci:
500 g špageta
šaka rikole
50 g prženog slanog kikirikija
naribani parmezan za posluživanje
Za pesto:
šaka rikole
50 g ribanog parmezana
50 g prženog slanog kikirikija
2 režnja češnjaka
8 žlica maslinova ulja
sol i papar

Postupak:
Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi dok ne bude al dente. Za pesto ubacite sve sastojke u blender i miksajte dok ne dobijete pastu. Po potrebi dodajte još malo maslinova ulja da postignete željenu teksturu. Začinite solju i paprom po ukusu.
Toplu tjesteninu pomiješajte s pripemljenim pestom. Miješajte dok se sve ravnomjerno ne sjedini. Umiješajte svježu rikolu i kikiriki. Prije posluživanja pospite s malo naribanog parmezana.
Foto: Instagram