Proljeće donosi razne nutritivno bogate plodove – poput graška. Ova namirnica obiluje vitaminima te je sjajan izvor proteina. Ne znate li kako je iskoristiti, isprobajte brz i jednostavan recept za tjesteninu s graškom, buffalo mozzarellom i komadićima pršuta…
Mladi grašak velike je hranjive vrijednosti. Ako često osjećate umor, obavezno ga uvrstite u prehranu, jer njegovi nutrijenti održavaju energiju unutar ćelija organizma. Ovo povrće tijelu osigurava i velike razine vitamina C, koji je ujedno efikasan i kao antioksidans.
Betakaroten, provitamin vitamina A koji se nalaze u njemu pridonose i zdravlju kože te bržem tamnjenju. U nastavku donosimo recept za tjesteninu s graškom, kremastom buffalo mozzarellom i hrskavim pršutom.
RECEPT
Sastojci:
200 g tjestenine
2 kriške pršuta
150-175 g graška (oljuštene bobice)
125 g buffalo mozzarelle
2 režnja češnjaka
kap maslinovog ulja
pola limuna
sol i papar
nekoliko listova svježeg bosiljka
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200°C (gornji i donji grijač). Ako koristite svježi grašak, oljuštite ga. Kriške pršuta natrgajte na komadiće i poslažite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite otprilike 15 minuta.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da ostane al dente. Grašak skuhajte u kipućom vodi (7-8 minuta) pa ga isperite pod mlazom hladne vode. Kada je tjestenina kuhana, ocijedite je i vratite u posudu.
Dodajte maslinovo ulje i protisnuti češnjak i grašak. Posolite i popaprite pa dobro promiješajte. Poslužite na tanjure, dodajte komadiće mozzarelle, pršut, listiće svježeg bosiljka i malo limunovog soka.
Foto: Instagram