Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Svilenkasta amaretto krema neodoljivi je desert od samo 6 sastojaka koji ćete poželjeti svakodnevno jesti uz kavu

Nekad su najukusniji deserti upravo oni najjednostavniji. Ako teško odolijevate prozračnim kremama koje pršte od slatkih aroma, imamo recept za slasticu koju ćete poželjeti jesti svakoga dana. Riječ je o neodoljivoj kremi od amaretta, idealnoj uz šalicu kave…

Amaretto je fini talijanski liker koji se najčešće pravi od koštica marelica, badema ili kombinacije oba. Ima karakterističan slatkast i orašast okus s blagom gorčinom, što mu daje balans između slatkog i gorkog.

@theketodietapp

Iako uglavnom dominira okus badema, ovaj liker u sebi ima razne zanimljive dodatke. Osim za ispijanje, amaretto se često upotrebljava i u kuhinji. Možete ga dodati kavi ili čaju, ubaciti u kolače ili pretvoriti u svilenkastu kremu od šest jednostavnih sastojaka.

RECEPT

Sastojci:

6 listića želatine
500 ml vrhnja za šlag
4 jaja
50 g šećera
140 ml amaretta
3 žličice cimeta

@patrick_rosenthal

Postupak:

Namočite želatinu u vodi. Istucite 400 ml vrhnja u čvrsti šlag. Odvojite jaja i istucite čvrsti ‘snijeg’ od bjelanjaka. Umutite žumanjke sa šećerom dok ne postanu kremasti. U smjesu žumanjaka umiješajte amaretto i cimet.

Ocijedite želatinu i otopite je s jednom žlicom smjese od žumanjaka u malom loncu na laganoj vatri. Potom umiješajte u ostatak smjese. Kratko ohladite. Čim se krema počne želirati, dodajte šlag i tučene bjelanjke.

Gotovu amaretto remu razdijelite u staklene čaše i ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje dva sata. Preostalo vrhnje istucite u čvrsti šlag i stavite na vrh kreme prije posluživanja.

Foto: Instagram






Slični članci