Ako volite kombinaciju kremastog sira i bogate čokolade, stracciatella cheesecake je slastica kao stvorena za vas. Nije zahtjevan ni skupocjen za izradu, a oduševit će svakoga tko ga proba. U nastavku doznajte kako se priprema i razmazite ukućane ili društvo…
Inspiriran klasičnim receptima za tortu od sira, stracciatella cheesecake donosi klasiku sa zaokretom zahvaljujući limunu i komadićima mliječne čokolade. S posnim sirom u glavnoj ulozi, ovaj kolač idealan je desert za obiteljsku užinu ili posebnu prigodu.
Bez obzira na to jeste li iskusni u izradi slastica ili potpuni početnik, neće vam zadati puno muke. Stracciatella cheesecake je prozračan, ali zasitan i savršen uz šalicu vruće kave.
RECEPT
Sastojci:
120 g maslaca
200 g mliječne čokolade
limun
5 jaja
prstohvat soli
žličica ekstrakta vanilije
1 kg posnog sira (svježeg sira)
200 g šećera
pakiranje pudinga od vanilije u prahu
80 g pšeničnog griza
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180°C i namastite okrugli kalup za pečenje. Otopite maslac u lončiću i ostavite da se malo ohladi. Čokoladu usitnite na komadiće. Naribajte koru limuna i iscijedite sok.
U velikoj zdjeli pomiješajte žumanjke s posnim sirom, šećerom, limunovom koricom, vanilijom i limunovim sokom. Dodajte otopljeni maslac u smjesu od sira. Pomiješajte puding u prahu sa pšeničnim grizom. Ubacite ga u smjesu od sira i dobro promiješajte.
Bjelanjke istucite s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Pažljivo ih umiješajte u smjesu sa sirom i dodajte polovinu čokolade. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i poravnajte površinu. Pospite preostalom čokoladom. Pecite oko sat vremena i ostavite da se ohladi.
Foto: Instagram