Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Stigle su prve šparoge! Iskoristite ih za pripremu jednostavne tjestenine koju ćete poželjeti jesti svakoga dana

Prve šparoge već su stigle na tržnice i u supermarkete pa je pravo vrijeme da ih uvrstite u svoj jelovnik. Ako vam se jede nešto ukusno, hranjivo i puno aroma, pronašli smo recept koji morate isprobati. Riječ je o kremastoj tjestenini sa šparogama čija priprema traje svega 20 minuta…

Šparoge se nazivaju i ‘carskim povrćem’. Ovaj nadimak dobile su zahvaljujući popularnosti koju su stekle još u rimsko doba kada su podanici odlazili u berbu šparoga za careve. Danas su poznate kao jedne od najzdravijih namirnica svijeta i prava kulinarska delikatesa.

Zbog svoje visoke nutritivne vrijednosti i siromašnog kalorijskog sastava, savršene su za pripremu laganih zdravih jela tijekom proljeća i ljeta dok traje sezona branja divljih zelenih šparoga.

@foodfluffer

Jedna šalica šparoga ima svega 43 kalorije, što ih čini idealnim odabirom ako želite pripaziti na kilažu. Ova namirnica može se spremati na razne načine, a u kombinaciji s tjesteninom hrani i dušu i tijelo. Isprobajte brz i jednostavan recept koji donosimo u nastavku.

RECEPT

Sastojci (za dvije porcije):

500 g zelenih šparoga
2 žlice maslinova ulja
režanj češnjaka
žličica začina od sušenog povrća
100 ml bijelog vina
100 g vrhnja za šlag ili za kuhanje
200 g kratke tjestenine (najbolje svježe)
pola vezice bosiljka
60 g ribanog parmezana
prstohvat soli i papra

@patrick_rosenthal

Postupak:

Odrežite krajeve šparoga i narežite ih na tri dijela. U loncu zakuhajte 400 ml vode s prstohvatom soli i maslinovim uljem. Dodajte bijelo vino, sušeno povrće i vrhnje. Pustite da zakuha. Ubacite tjesteninu i šparoge pa kuhajte 10 minuta dok tjestenina ne bude al dente.

Otkinite listiće bosiljka sa stabljike i grubo nasjeckajte. Parmezan sitno naribajte. Tjesteninu začinite solju i paprom te umiješajte ribani parmezan i nasjeckani češnjak. Rasporedite tjesteninu na tanjure i pospite bosiljkom.

Foto: Instagram









Slični članci