Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Sočne kocke od cimeta sa šećernom koricom savršen su jesenski desert koji ne zahtijeva ni vrijeme ni trud

Postoji nešto neodoljivo u desertima koji mirišu na maslac, šećer i cimet. Toplina tih mirisa uvijek priziva osjećaj doma i jednostavnog zadovoljstva, posebice tijekom hladnih dana. Upravo takve su ove kocke od cimeta, mekan i mirisan kolač koji se priprema brzo i još brže nestaje sa stola…

Neodoljive kocke od cimeta donose pravu raskoš u jednom zalogaju – bogatu teksuru, sočnost i hrskavu koricu od šećera. Priprema traje 15-ak minuta, a pečenje oko pola sata pa su idealne za dane kada vam se ne da dugo stajati u kuhinji zbog deserta.

Jednako su ukusne dok su još blago tople kao i potpuno ohlađene, a savršeno se slažu uz šalicu vruće kave ili čaja. Možete ih dodatno obogatiti kuglicom sladoleda od vanilije ili otopljenom bijelom čokoladom za još bogatiji okus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cosmic Recipes (@cosmic.recipes)


RECEPT

Sastojci:

230 g otopljenog maslaca
200 g smeđeg šećera
100 g bijelog šećera
2 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
250 g glatkog brašna
žličica praška za pecivo
pola žličice soli
2 žličice cimeta
za posip: 50 g šećera + žličica cimeta

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite pravokutni kalup papirom za pečenje. U zdjeli pjenjačom pomiješajte otopljeni maslac i šećere da dobijete glatku smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte.

U drugoj zdjeli sjedinite brašno, prašak za pecivo, sol i cimet. Suhe sastojke postupno dodajte mokrima, miješajući samo dok se ne povežu u jednoličnu smjesu. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i poravnajte površinu špatulom.

Pomiješajte šećer i cimet za posip pa ravnomjerno rasporedite po vrhu tijesta. Pecite 25-30 minuta, dok rubovi ne postanu zlatnosmeđi, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe gotovo suha, s tek nekoliko mrvica. Ostavite kolač da se potpuno ohladi u kalupu pa narežite na kvadrate.

Foto: Instagram












Slični članci